- Godt å vise at jeg er veldig god, jeg også

Foto: Sten Ove Ekornesvåg (NTB/Scanpix)

Rune Jarstein og Sten Grytebust viste landslagsklasse i toppkampen i Ålesund.

24.06.13 10:29

AALESUND - VIKING 2-1:

NETTAVISEN (ÅLESUND): De var begge i forrige landslagstropp og kjemper om å være Norges nr. 1. I toppkampen mellom AaFK og Viking viste både Sten Grytebust og Rune Almenning Jarstein seg frem fra sin beste side.

- Det var virkelig høyt nivå over begge keeperne. Rune hadde noen fremragende redninger og er sikker i alt han gjør, mens Grytebust hadde noen matchvinnerredninger, sa Viking-trener Kjell Jonevret til Nettavisen til etter kampslutt.

Da klokkeuret viste fem minutter vartet Sten Grytebust opp med en feberredning av den sjeldne sorten. Johan Lærdre Bjørdal trodde han hadde sendt siddisene i føringen da Grytebust tryllet frem en fabelaktig redning.

I det 73. minutt hindret han Viking i å komme inn i kampen igjen med en overjordisk redning på Trond Olsens skudd. Da jublet 23-åringen enda mer enn hva spissene gjorde etter sine scoringer.

- Jeg følte meg som en matchvinner der og da og jublet fordi redningene var så viktige. Den første hindret oss i å havne bakpå. Den andre redningen gjorde at vi slapp et stormløp mot oss de siste 20 minuttene. Det kunne ha blitt tøft, sier Grytebust, som beskrev den siste matchvinnerredningen slik:

- Jeg var på vei den andre veien, men fikk forflyttet meg lynraskt og akkurat dratt opp venstrehånden. Det sier seg selv at det var en veldig god redning, fortsetter han.

Skryter av hverandre
Også Jarstein kunne smile over egen innsats, selv om det ble flere baklengs enn poeng. Landslagskeeperen holdt Viking inne i kampen da AaFK hadde sin beste periode. Især redningene på Michael Barrantes’ tre drømmetreff var av høy klasse.

- Jeg må si meg godt godt fornøyd med min egen innsats. Jeg fikk etter hvert mye å henge fingrene i og klarte å dra frem en del gode redninger, forteller Jarstein til Nettavisen.

Han var selvfølgelig skuffet over at Viking misbrukte muligheten til å henge seg på i gullkampen, men klarte likevel å skryte av sin keeperkollega i AaFK.

- Sten er en strålende keeper med veldig mange gode ferdigheter. Jeg synes det er kjekt at han gjør det så bra. Det har han gjort hele sesongen, mener Jarstein.

- Føler du deg truet av Grytebust?

- Jeg tenker ikke slik på det. Jeg er glad for at det kommer opp gode norske keepere, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB/scanpix)

Respekten og rosen er gjensidig mellom landslagsmålvaktene.

- Rune er en veldig god keeper og en rutinert ringrev. Jeg tror nok det først og fremst er erfaringen som skiller oss, mener Grytebust.

Han fikk være med Jarstein og resten av landslaget for første gang i sommerpausen. Det betød mye for AaFK-keeperen.

- Landslaget har vært et mål lenge, og samlingen var en bekreftelse for meg. Jeg fikk se hvor gode de beste er, men også bekreftet og vist at jeg er jævlig god jeg også. Det gjør godt for selvtilliten, sier Grytebust.

- Norges beste keeper
Selvtilliten har alltid vært til stede. Det har han god grunn til å ha, ifølge sin trener Jan Jönsson.

- Sten gjorde en ny kjempekamp og var en matchvinner for oss. Både han og Jarstein viste landslagsklasse, men det var vel Sten som gikk seirende ut av keeperkampen i går, mener Jönsson.

Trenerkollega Jonevret var ikke helt enig i det.

- Begge imponerte meg, men Rune er Norges beste keeper. Hans trygghet er veldig viktig for laget. Hans kvaliteter gjør at vi kan stå høyt med backfireren og sette presset høyt i banen, sier Viking-treneren.

Grytebust selv ville ikke dele ut noen seier i gårsdagens massive keeperduell.

- Det var ingen kamp mellom meg og Jarstein, men en kamp mellom AaFK og Viking. Den vant vi, sier AaFK-keeperen og gliser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.