- Godt for begge å få vite det tidlig

Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

Rune Jarstein vil helst ha svar nå. Drillo vil helst vente.

22.03.11 18:45

SANDEFJORD (Nettavisen): Tirsdag hadde det norske landslaget sin første treningsøkt foran lørdagens svært viktige EM-kvalifiseringskamp mot Danmark. Med Jon Knudsen uaktuell på grunn av skade, var det to spente keepere som møtte opp.

Etter helgens serierunde tror de fleste at Rune Jarstein (26) ligger best an til å få ansvaret for å stå i mål mot poengdesperate dansker. Det kan imidlertid like gjerne bli Espen Bugge Pettersen.

- Du får ikke noe svar på keeperplassen nå, men vi kommer til å ta en avgjørelse relativt tidlig. Det tror jeg også er en stor fordel for keeperne, å få vite det tidlig, sier Egil Drillo Olsen.

- Ikke noe problem
Det har nok landslagssjefen rett i, selv om Rune Jarstein forsøker å svare diplomatisk på spørsmål fra Nettavisen om det er en fordel å få beskjed i god tid om hvem som blir valgt.

- Det er det samme. Det er selvfølgelig fint å få vite det, da kan du kanskje forberede deg på en litt annen måte, men det er egentlig ett fett, svarer Viking-keeperen.

- Er dette din ærlige mening?

- Ja. Men det er ikke dumt å få vite det tidlig. Det tror jeg er godt for begge to. Men hvis det drøyer til torsdag eller fredag, så gjør det dét, og da er det ikke noe jeg kan gjøre med det. Da får jeg bare ha fokus på treningen og det er ikke noe problem, det.

En bedre keeper
Det er i alle fall ingen tvil om at Jarstein er sugen på oppdraget. Etter at akillesen røk i november, har han trent knallhardt i styrkerommet og gjort sitt ytterste for å komme tilbake tidligere enn prognosene på seks måneder. Og for å komme tilbake som en bedre keeper.

Det første har han beviselig klart. Jarstein sto en solid kamp mot Vålerenga i seriepremieren. 26-åringen mener at han også har nådd det andre målet, nemlig å bli en bedre keeper.

- Det er tøft å være skadet, men den dagen jeg ble det, bestemte jeg meg for at jeg skulle gjøre skadeoppholdet til en positiv ting, at jeg skal jobbe knallhardt i styrkerommet. Det har jeg gjort. Jeg har fulgt et veldig godt opplegg hundre prosent. Jeg er blitt mye bedre fysisk.

- Var det tungt, mentalt sett?

- Det er klart det var noen tunge dager i styrkerommet, jeg legger ikke skjul på det, men jeg tenkte hele tiden at hvis jeg får gjort jobben, blir jeg bare bedre av det.

Rik på erfaringer
Selv om Jarstein bare er 26 år gammel, fortsatt en relativt ung alder for en toppkeeper, har han opplevd mye. Han var stortalentet som skulle bli fast landslagsmålvakt og ble også det – før han plutselig begynte å gjøre mange tabber.

Den tidligere Odd-keeperen mistet selvtilliten og både keeperplassen på landslaget og i Rosenborg forsvant i dragsuget.

- Hvordan vil du beskrive 2011-utgaven av Rune Jarstein kontra for eksempel 2006-utgaven?

- Det er stor forskjell. Jeg er blitt en mye bedre keeper. Mer rolig. Selv om jeg hadde en episode mot Rosenborg i fjor, så var jeg mye verre i Odd-tiden. Nå er jeg mye mer voksen, mener Jarstein.

Han utdyper det slik:

- Jeg har hatt fokus på dette mens jeg var skadet, hvordan jeg opptrer i kamper. Det skal jeg jobbe videre med. Når du ser store keepere som Edwin van der Sar og Petr Cech, så ser du hvor rolige de alltid er. For å bli noe stort, for å komme seg utenlands, må man være rolig og smart i toppen, sier Jarstein til Nettavisen.

Storspill mot Danmark vil sende ham lange skritt i retning av spill utenlands. Om ikke annet, vil det sende ham nærmere Polen og Ukraina. Der skjer det angivelig spennende ting i 2012.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.