RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: PA Photos/Scanpix

- Godt vi ikke møter Norge nå

Sist oppdatert:
Morten Olsen innrømmer at danskenes situasjon ikke er ideell.

(ANB) Møtet mellom Danmark og Norge i Parken 6. september kan komme til å bli helt avgjørende for utfallet i EM-kvalifiseringsgruppe H. Dermed gjelder det for de to lands landslagssjefer å ha alle sine sterkeste spillere i kampform – og klare til innsats.

I Norge venter Egil Drillo Olsen på at John Carew skal finne seg en ny klubb, og på andre siden av Skagerrak har navnebror Morten Olsen enda mye mer hodebry.

I øyeblikket hersker det usikkerhet rundt en rekke av danskenes aller mest sentrale profiler.

Mange usikre kort
Nicklas Bendtner har ingen framtid i Arsenal og kaptein Christian Poulsen slet hele forrige sesong med minimalt med spilletid i Liverpool. Dansken har lenge vært linket bort fra Anfield.

Samtidig er tidligere West Ham-spiller Lars Jacobsen nå klubbløs, og keeper Thomas Sørensen synes å være annetvalg i Stoke. Dennis Rommedahl, som scoret mot Norge på Ullevaal i mars, sliter også med spilletid i greske Olympiakos og skal ifølge danske medier være på klubbjakt.

Landslagssjef Olsen innrømmer at han funderer på spillerne sine foran treningskampen mot Skottland 10. august.

- Jeg kan finne på å ta dem med der. Vi snakker om spillere vi kjenner inn og ut, vi vet hva de står for, og Christian Poulsen leverte eksempelvis en god siste halvtime på Island i juni. Han har fått spilletid i forsesongen på samme måte som Daniel Agger, sier han til Ekstra Bladet.

Kjent problematikk
Olsen legger samtidig ikke skjul på at han håper det skjer en endring for flere av spillerne i tiden som kommer.

- Problematikken er ikke så veldig annerledes enn den pleier å være på nåværende tidspunkt. Overgangsvinduet er langt, og markedet virker akkurat nå veldig dødt, men forhandlingene skyter fart mot slutten av juli. Jeg har en anelse om at det skjer noe i løpet av denne uken og den neste, sier han.

Landslagssjefen er imidlertid rask med å tilføye:

- Men du har fullstendig rett, dessverre, og jeg vil gjerne si at det er godt vi ikke skal møte Norge nå – men først 6. september. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere