*Nettavisen* Sport.

- Gratulerer, Norge

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

En ironisk Molde-trener etter landslagsuttaket.

28.07.09 19:44

Rosenborg leder serien, men Molde har kanskje spilt den mest underholdende fotballen i Tippeligaen i år. Likevel var A-landslaget som skal møte Skottland kjemisk fritt for Molde-spillere.

– Jag är mycket förvånad, sier Molde-trener Kjell Jonevret til Nettavisen.

Han synes spesielt at venstreback Knut Olav Rindarøy burde fått sjansen.

Se landslagsuttaket her.

– Han er landslagsspiller
– Han har vært god i ett år nå. Jeg har ikke sett noen backer som er bedre enn ham i Norge i år, sier Jonevret om spilleren Nettavisen tok ut på vårens lag.

Klikk på bildet for å forstørre.

– Men jeg må bare få gratulere norsk fotball. Tenk om vi hadde vært like vel besatt på andre plasser som vi er på backplass. Der må vi nemlig ha fantastisk dekning når man klarer å ta ut et landslag uten Knut Olav Rindarøy, fortsetter Molde-treneren.

Og fortsetter både på inn- og utpust.

– Erik Huseklepp er hele Norges nye gullkalv. En avis mente at landslaget burde bygges rundt ham. Vel, etter å ha møtt Rindarøy ble han byttet ut etter 55 minutter. Starts Cristian Bolanos måtte bytte side da han møtte Rindarøy. Da bør han jo være brukbar. Da burde han ha fått en mulighet til å vise seg fram.

Moldes trøst er at de slipper å gi fra spillere til landslaget, spillerne får en frihelg og Jonevret kan trene med de samme spillerne hele tiden.

– For meg personlig er det jätteskönt å ha dem her. Men det er også gøy å få med spillere på et landslag. Og Knut Olav er allerede klar for landslaget. Det er bare synd andre ikke ser det.

– Aldri pratet med dem
Svensken understreker at han har massiv respekt for den jobben Drillo og Ola By Rise gjør, og han regner med at de har en kjempeoversikt over norske spillere.

Han vet imidlertid ikke.

Selv sier Jonevret nemlig at han aldri har hatt en ordentlig prat med verken Drillo eller By Rise.

– Er ikke det merkelig?

– Det skal jeg ikke mene noe om. De får jobbe som de vil, og jeg antar at de reiser rundt og ser spillere selv. I Sverige var det mer kontakt med landslagstrenerne, og jeg vet at hvis jeg hadde vært landslagstrener, så ville jeg trengt litt hjelp også, sier svensken.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.