*Nettavisen* Sport.

- Grenser til hva et menneske kan tåle av hets og sjikane

Foto: Carina Johansen / Heiko Junge / NTB scanpix

Davy Wathne er ikke overrasket over at Rune Skarsfjord bukket under for presset.

06.11.13 13:57

Onsdag formiddag kom nyheten om at Rune Skarsfjord trekker seg som trener for Brann etter svake resultater den siste tiden.

Bergensklubben har ikke vunnet en eneste kamp i høst, og vi må helt tilbake til 30. august for å finne forrige trepoenger, da Sogndal ble slått 1-0.

- Hets og sjikane
Davy Wathne er ikke overrasket over at Rune Skarsfjord forlater klubben, men synes tidspunktet er noe spesielt.

- Kanskje tidspunktet er overraskende, men at han lot seg trakassere, mobbe eller presse ut av Brann er ikke overraskende. Det grenser til hva et menneske kan ta imot av hets og sjikane. Det er det som i vanlig forstand kan karakteriseres som personforfølgelse, sier Davy Wathne på TV 2 Sport.

TV 2-profilen husker godt hvordan ballen startet å rulle med Erik Mjelde sitt opprør mot Brann-treneren.

- Dette bråket startet i fjor høst, da Erik Mjelde frontet et opprør mot Skarsfjords væremåte lederstil og prioriteringer. Det endte med at styret støttet Skarsfjord, sa at han er vår mann, han er Branns trener og at hvis ikke det passer deg, må du finne deg et annet sted å arbeide.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Verkebyll
Wathne mener at også bergenspressen har bidratt til å gjøre trenerens arbeidshverdag helt håpløs.

- Dette har ligget som en verkebyll gjennom hele sesongen. Lokalpressen har båret ved til bålet, og supporterne har gjort det vanskeligere og vanskeligere for Skarsfjord å fungere i jobben. Det har til slutt blitt en uutholdelig situasjon også for en ekstremt lojal og arbeidsom Rune Skarsfjord, som har gjort alt som Brann har forventet av ham.

- Nå blir han et nytt nummer i den endeløse rekken av Brann-trenere som forlater klubben i unåde, enten ved å bli sparket eller presset ut.

Her er hele pressemeldingen fra Rune Skarsfjord.

3707329

TV 2-profilen er imidlertid klar på at Skarsfjords lederstil også er en av grunnene til at det ikke fungerte for ham i Brann.

- Sånn det har blitt, må det ha vært ekstremt vanskelig å fungere som leder i en prestasjonsgruppe. Det har blitt et forsuret miljø og klima rundt prestasjonsgruppen. Det har blitt helt håpløst. Situasjonen i Brann har blitt helt umulig, og det er det mange årsaker til.

- Skarsfjord er selvfølgelig en del av problemet selv, med sin væremåte og stil, som har skapt en del problemer.

- Skarsfjord betaler prisen
Wathne, som har fulgt Brann tett i hele sitt yrkesliv, tror imidlertid ikke at klubbens problemer løses ved at Rune Skarsfjord forsvinner.

- Jeg tror ikke Branns problemer blir løst ved at Skarsfjord trekker seg, men jeg forstår at han trekker seg fordi det har blitt umulig for ham å fungere med disse rammebetingelsene. Jeg ser ikke på Rune Skarfjord som problemet. Brann er en klubb som har vært i mer eller mindre fritt fall siden lagets seriegull i 2007.

- Det har vært kaos, rot og manglende sportslig styring fra ledelsen - fra han som tok over etter Per Ove Ludgivsen. Nå betaler Skarsfjord prisen for feil begått av en hel haug andre mennesker.

Før siste serierunde ligger Brann på åttendeplass i Tippeligaen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.