- Guardiola ringte pappa Ødegaard

HEMMELIGHETSFULL: Drammens Tidende snakket med Hans Erik Ødegaard rundt klokken 21 mandag, men da ville ikke faren kommentere noe om sønnen Martin (15) er på vei til Real Madrid.

HEMMELIGHETSFULL: Drammens Tidende snakket med Hans Erik Ødegaard rundt klokken 21 mandag, men da ville ikke faren kommentere noe om sønnen Martin (15) er på vei til Real Madrid. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Og Real Madrids sjefsspeider var i Drammen forrige uke. Kampen om Martin Ødegaard (15) hardner til.

03.11.14 22:35

Drammens Tidende vet at Paco de Gracia var i Drammen i forrige uke. Avisen har fått bekreftet at sjefsspeideren var gjest på et av byens hoteller. Etter hva Drammens Tidende erfarer skulle speideren oppholde seg flere dager i byen.

DT observerte de Gracia på hotellet han bodde på, men fikk ikke sjefsspeideren i tale. Mest sannsynlig var Paco de Gracia til stede da Martin Ødegaard og Strømsgodset spilte mot Molde på Marienlyst søndag kveld.

Mandag ettermiddag twitret den spanske journalisten José Luis Sanchez at Real Madrid ønsker å signere Martin Ødegaard, og at supertalentet fra Drammen var på besøk hos den spanske storklubben i dag.

- Nå setter vi strek

Drammens Tidende oppsøkte familien Ødegaard mandag kveld. Faren Hans Erik Ødegaard møtte oss rett utenfor familiens hus, men ville ikke kommentere noe som helst rundt om han og sønnen har vært i Spania tidligere på dagen. Han ville heller ikke si noe om det er noe i ryktene om en eventuell overgang til Real Madrid.

- Jeg har snakket litt med VG, NRK og TV 2 - kanskje noen flere som jeg ikke husker, men nå setter vi strek, sier Hans Erik Ødegaard. Faren nektet å bekrefte eller avkrefte noe i løpet av den rundt ti minutter lange samtalen. Ødegaard forklarte at han hadde dårlig tid fordi han måtte på jobb, og at det skyldtes alt som hadde vært rundt Martin tidligere på dagen, uten at han ville utydpe det.

- Martin er oppe på rommet sitt. Og jeg er her, så da er jeg ikke i Real Madrid, sier Hans Erik Ødegaard.

Bayern München

Real Madrid er ikke den eneste europeiske storklubben som ligger langflat etter Godset-juvelen. Barcelona er aktivt på banen, og VG har tidligere skrevet at pappa Hans Erik Ødegaard besøkte katalanerne for noen uker siden.

Bayern München gjør også sitt for å overbevise familien Ødegaard om at Martin bør reise dit. Interessen fra tyskerne skal også være veldig reell, selv om det til nå er blitt skrevet mest om Real Madrid og Barcelona.

Guardiola skal personlig ha tatt kontakt

Etter hva Drammens Tidende erfarer har både trener Josep Guardiola og klubblegenden og direktøren Karl-Heinz Rummenigge personlig vært på tråden til Hans Erik Ødegaard for å fortelle hvilke planer de har for sønnen.

Martin og Hans Erik besøkte den tyske storklubben sist vinter, men det var hovedsakelig med tanke på en plass i klubbens akademi. Siden den gang har premissene endret seg drastisk. Martin har gjort det klart at han ikke forlater klubben til fordel for noe akademi.

Ikke aktuelt med SIF-forlengelse per nå

Martin Ødegaard har kontrakt med Godset ut neste sesong. Per nå er det ikke aktuelt med forlengelse.

Hans Erik Ødegaard sier til VG at det neppe er aktuelt for sønnen å forlate Godset i det neste overgangsvinduet. Dermed synes det stadig mer sannsynlig at 15-åringen drar til en storklubb til sommeren.

Denne saken er levert av dt.no.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.