RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Guardiola ville bli United-sjef

BEUNDRING: Josep Guardiola skal ha et nært forhold til Manchester United.
BEUNDRING: Josep Guardiola skal ha et nært forhold til Manchester United. Foto: Alexander Hassenstein (Afp / NTB scanpix)
Det kommer fram i en ny bok.

Nåværende Bayern München-trener Josep Guardiola har ved flere anledninger blitt koblet med Manchester United, men da den engelske storklubben trengte ny manager i 2013, var spanjolen opptatt med sin nye jobb i Tyskland.

I boken Pep Confidential: The inside story of Pep Guardiola, avsløres det at Guardiola tok valget om å gå til Bayern München før han visste at tidligere manager sir Alex Ferguson ville trekke seg tilbake på Old Trafford.

Det til tross for at Ferguson og Guardiola hadde hatt svært god kontakt i tiden før spanjolen takket ja til jobben i den tyske storklubben.

- Liker klubben
Spanjolen hadde i 2011 innrømmet at han gjerne fulgte i fotsporene til skotten. Bokforfatter Marti Perarnau skriver at Guardiola sa følgende:

- Jeg liker klubben. Jeg ser for meg å jobbe der en dag.

Da Ferguson-erstatter David Moyes fikk fyken i vår, skal United ha gjort et forsøk på å hente Guardiola til Manchester, men siden treneren har kontrakt med Bayern München fram til 2016, var dette en umulig oppgave.

Opplysningene som kommer fram i boken, og er gjengitt av blant andre The Telegraph, vil nok ikke bli oversett i den engelske storklubben, selv om Louis van Gaal, som i sin tid gjorde nettopp Guardiola til kaptein i Barcelona, kun har hatt jobben som sjef på Old Trafford i tre måneder nå.

Ifølge forfatteren skal Guardiola ha blitt betatt av både Bayern München og Manchester United, mens han jobbet som hovedtrener i Barcelona.

City og Chelsea
Han skal ha gitt uttrykk for at han en dag ønsket å jobbe med begge klubbene i løpet av karrieren. I Uniteds tilfelle, skal spanjolen ha sagt det da han så laget i aksjon i forkant av Champions League-finalen i 2011.

- Det var 4. mai. Guardiola og hans personlige assistent Manuel Estiarte satt på Old Trafford og fulgte sir Alex Fergusons menn i 4-1-seieren over Schalke 04. Han skal ha snudd seg mot Estiarte og sagt: Jeg trives her. Jeg ser for meg å jobbe her en dag. Guardiola har alltid hatt en dyp beundring, nesten en besettelse, for de legendariske klubbene og spillerne, står det i boken.

Forfatter Perarnau, som har fått full tilgang til Guardiola og livet hans i arbeidet med boken, skriver også at både Chelsea og Manchester City kom med konkrete tilbud til treneren, før han valgte jobben i Bayern München.

Guardiola tok som kjent ett år fri, etter at han ga seg i Barca i 2012.

- I denne perioden kom det tilbud fra nær og fjern. Txiki Begiristian, som jobbet med Guardiola i Barcelona, jobbet nå i Manchester City og gjorde sitt beste for å overtale ham. Pep møtte også Roman Abramovitsj i Paris. Roman ville gjøre hva som helst for at Pep skulle velge Chelsea, heter det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere