*Nettavisen* Sport.

- Guidetti pratet mye og var stor i kjeften

Foto: Montasje/Scanpix

Derfor fikk svensken det tøft i Manchester City, forklarer norsk lagkamerat.

27.09.12 19:22

DRAMMEN (Nettavisen): Det var under innspillingen av talkshowet Skavlan med Fredrik Skavlan at den svenske fotballstjernen John Guidetti fortalte om sin tøffe tid i Manchester City.

Den nå 20 år gamle spissen kom til klubben som unggutt i 2009 og fikk et tøft møte med engelsk fotball. Guidetti forteller at lagkameratene ikke akkurat ga ham noen varm velkomst. Svensken skal blant annet ha blitt spyttet på av lagkameratene, mens skoene hans også skal ha blitt klippet i stykker. På den første treningen nektet City-ungguttene å gi Guidetti ballen.

- På første trening fikk jeg ikke ballen. De tenkte at så lenge jeg ikke hadde ballen, kunne jeg ikke vise hvor god jeg var, forteller Guidetti i programmet som sendes i Norge fredag.

- Stor i kjeften
Guidetti er imidlertid ikke den eneste unggutten fra Skandinavia som har oppholdt seg på City-akademiet de siste årene. Også flere norske unggutter er en del av Premier League-klubben.

En av dem er 21 år gamle Abdisalam Ibrahim, som gikk fra Fjellhamar til Manchester City i 2007. Denne høstsesongen er midtbanemannen leid ut til Strømsgodset i Tippeligaen.

Da Nettavisen snakket med «Abdi» på Marienlyst torsdag, kunne han fortelle at Guidetti nok ikke var helt uskyldig i denne saken selv. Svensken har et rykte på seg for å være stor i kjeften.

- Selv har jeg ikke opplevd noe lignende i City, men John var ikke akkurat den mest populære gutten da han kom. Han pratet alltid veldig mye og var stor i kjeften, sier Ibrahim til Nettavisen.

- Det var derfor han fikk den mottakelsen som han fikk der. Han kom inn og ville ha all oppmerksomhet fra starten, men slik er det ikke i England. Du må ta steg for steg, sier han.

Etter at han kom til City i 2009 har Guidetti vært på lån hos Brommapojkane i Sverige, engelske Burnley og Feyenoord i Nederland. I Feyenoord scoret 20 mål på 23 kamper.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ken Skibstad/Scanpix

- Det var drømmen
Ibrahim kan likevel si seg enig i at det er tøft å komme til en klubb som Manchester City i ung alder. Også «Abdi» synes dette var en tøff opplevelse.

- Ja, det var veldig tøft, men jeg kom meg gjennom det. Det var veldig harde treninger og veldig mange treninger. Men det var også drømmen min, sier Godsets leiesoldat.

Midtbanespilleren fikk sin debut på A-laget til City tilbake i januar 2010 i FA-cupkampen mot Scunthorpe. Han har også sittet på benken mot Manchester United i ligacupen.

Han har senere vært på lån i nettopp Scunthorpe, og har også hatt et låneopphold i nederlandske NEC. Så sent som i forrige serierunde scoret 21-åringen sitt første mål for Godset.

- Det har vært mye hard jobbing siden jeg kom hit, så nå er alt bare deilig. Det var godt å score målet mot Strømsgodset og få den første scoringen i Tippeligaen, sier Ibrahim.

Kobles til klubber
Midtbanespilleren er på lån i drammensklubben ut sesongen, og er usikker på hva some neste steg i karrieren. Torsdag ble han imidlertid koblet med flere klubber i Premier League.

Det var tabloiden The Mirror som hevdet at nordmannen var aktuell for Premier League-klubber som Norwich, Southampton, Wigan og Reading. Det liker 21-åringen å høre.

- Det er deilig å høre. Drømmen er jo selvfølgelig å spille i Premier League, og det er jo bare store klubber som spiller der, sier Strømsgodset-mannen.

- Men akkurat nå konsentrerer jeg meg bare om Godset. Det er riktig klubb for meg nå. Det gjelder å ta kamp for kamp, så får vi se hva som skjer, sier midtbanemannen.

Strømsgodset har hatt en meget god sesong i Tippeligaen så langt i 2012 og henger med i gullkampen. Før møtet med Brann i Drammen søndag, ligger Godset på andreplass.

PS. Intervjuet med svenske John Guidetti kan du se i programmet Skavlan på NRK 1 fredag klokken 21.25.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.