*Nettavisen* Sport.

- Gunnarsson-overgangen kan bli politisak

Foto: Stian Lysberg Solum, SCANPIX

Både Stabæk og Vålerenga kan være i alvorlig trøbbel.

14.10.11 13:17

Veigar Páll Gunnarsson har blitt Fotball-Norges kanskje mest omtalte mann de siste dagene, etter at TV 2 onsdag meldte at Stabæk hadde solgt ham til Vålerenga for kun en million kroner.

Dette til tross for at bæringene hadde mottatt et bud på fem millioner kroner fra RBK. Ifølge kanalen solgte Stabæk samtidig en opsjon på unggutten Herman Stengel for fire millioner kroner.

Franske Nancy hadde rett på halvparten av overgangssummen for Gunnarsson, men på denne måten slapp Stabæk unna med å gi den franske klubben 500.00 kroner.

- Kan bli politisak
Ifølge VG kan overgangen nå ende opp med å bli politisak. Kommer Norges Fotballforbunds granskning fram til at dette er én avtale, som henger sammen, er reglementet nemlig brutt.

- Hvis det som har kommet fram, er riktig, er dette ganske alvorlig. Det er en veldig spesiell sak. Det skal godt gjøres å få opinionen til å tro at dette ikke er en konstruksjon for å unndra seg penger fra videresalg, sier Kenneth André Leren, advokat og ekspert på fotballoverganger, til avisen.

- Hvis det har vært et bevisst forsøk på å unndra midlene fra Nancy, kan dette også være noe for strafferetten. I så fall kan det komme en anmeldelse fra den franske klubben, sier han.

Informasjonsansvarlig i Norges Fotballforbund, Svein Graff, forteller til TV 2 at forbundet ikke har noen umiddelbar plan om å ta kontakt med politiet.

- Det er ikke NFFs oppgave å spekulere rundt dette. Jeg registrerer at det er stor interesse for denne saken, men har ikke lyst til å uttale meg noe nærmere om akkurat dette, sier Graff.

Tilbud til RBK
Ifølge Aftenposten skal imidlertid ikke Vålerenga være den eneste klubben som har fått tilbud om en slik pakkeløsning. Også Rosenborg skal ha fått et tilbud.

Trønderne ønsket også Stabæk-spissen, men bæringene hadde også Johan Andersson på utgående kontrakt, som Lerkendal-klubben kunne være interessert i.

Andersson har spilt under RBK-trener Jan Jönsson tidligere og i tillegg hadde svensken en lojalitetsbonus som skulle utbetales i september, om han ble værende i Bærum.

Stabæk håpet å slippe denne utbetalingen og skal derfor ha fristet Rosenborg med en «Gunnarsson + én spiller til»-pakke, skriver Aftenposten fredag.

Også her var planen å sette prisen på Gunnarsson så lavt som mulig, slik at Nancy ville få minst mulig for overgangen. I tillegg ville Stabæk spare mest mulig i lønn og bonuser.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.