RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
ÅPENHJERTIG: Claus Lundekvam snakker om fotballklubben som reddet han fra rusen.
ÅPENHJERTIG: Claus Lundekvam snakker om fotballklubben som reddet han fra rusen. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

- Hadde aldri trodd at en gjeng amatører skulle komme til å bety så mye for meg

Sist oppdatert:
Claus Lundekvam snakker åpenhjertig ut om redningen ut av kokainavhengigheten.

I lørdagens TV 2-sendte program, «Vårt lille land», møter vi Claus Lundekvam på nærmere hold enn det norske folk noen gang har møtt han.

I programmet snakker Lundekvam ut om den tunge tiden etter at han la opp som fotballspiller.

- Jeg gikk inn i et rus-helvete som jeg raskt ble sugd opp av. Fordi jeg misbrukte alkohol og kokain så til de grader, sier Lundekvam i TV 2-programmet.

Sviktet familien
I programmet forteller den tidligere Southampton-legenden åpenhjertig om hvordan han sviktet familien totalt, men at han ikke brydde seg særlig om det.

- Jentene har vært redde for hva de kom hjem til etter skolen. Da Nina og jentene forlot meg, var jeg tilfreds - så syk var jeg, forteller han.

Etter en stund på klinikk, forstod Lundekvam mer av hva som foregikk. Da trillet tårene mer enn noen gang, forteller Lundekvam.

- Det var en fornærmelse, en skam og en skyld overfor de jeg hadde såret. Men aller verst var det overfor jentene mine. Jeg kunne ikke tillate at de vokste opp uten en pappa. Da kom det mange tårer, innrømmer fotball-legenden.

Bønes IL ble redningen
Redningen til Lundekvam kom i form av en trenerjobb i Bønes IL. Bønes var et av landets dårligste fotballag, men med hjelp fra Lundekvam, har laget tatt store steg.

Det har blitt opprykk og en ubeseiret sesong. På tross av opprykk og det å være ubeseiret, er det seieren Claus Lundekvam har seiret som er den største i Bønes denne sesongen.

I Bønes fant han et fellesskap og et samhold som han hadde savnet. Det var nøkkelen til å komme ut av rusen.

- Å føle seg verdsatt fotballmessig igjen - det var det jeg savnet. Jeg savnet å være en del av et lag, en gruppe og et kollektiv.

- Jeg hadde aldri trodd at en gjeng med amatører skulle komme til å bety så mye for meg, sier en følelsesladd Lundekvam.
Om spillerne selv vet hvor mye de betyr og har betydd for treneren sin, det tror ikke Lundekvam, selv om han har forsøkt å forklare det for de flere ganger.

Han takker spillerne for all støtte, og sier han gleder seg til fortsettelsen. En drakt han mottar fra spillergruppen, med alle deres autografer, det kaller han et av de stolteste symbolene han har samlet i hele sin fotballkarriere.

- Dette er min nye klubb. Dette er min nye garderobe. Her har jeg funnet en gjeng som jeg har blitt fryktelig glad i. Tusen hjertelig takk, avslutter Lundekvam.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere