- Hadde ikke forestilt meg at det skulle bli så ille

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Magne Hoseths samboer kjemper mot kreften.

31.10.13 10:43

- Jeg hadde ikke forestilt meg at det skulle bli så ille. Jeg merker på henne hvor dårlig hun er. Det er helt forferdelig å se at et menneske du elsker så høyt har det så vondt, sier Magne Hoseth til Romsdals Budstikke.

Han forbereder seg til cupfinale mot Rosenborg 24. november, mens samboeren, Monica Eide Møster (25), noen dager etter på skal igjennom den fjerde og siste runden med cellegift. Da skal legene også spøyte inn igjen med beinmargen som er tatt ut, og Monica må ligge på isolat mens immunforsvaret bygger seg opp igjen. Magne tar med seg parets to år gamle sønn, Gabriel, til Trondheim for å være hos Monica mens hun ligger på St. Olavs hospital.

I september i fjor fikk Monica kreftdiagnosen for første gang. 16. mai fikk hun beskjed om at lymfekreften var borte. To måneder senere viste det seg at kreften var tilbake og mer aggressiv enn første gang.

Hoseth forteller til Romsdals Budstikke at prognosene likevel er gode. 60 prosent av kreften er allerede borte. Det er derfor han orker å snakke om det nå, og derfor samboeren er komfortabel med at han gjør det. Legene har gitt beskjed om at de regner med at Monica skal bli helt frisk.

Molde-veteranen er mektig imponert over at samboeren midt oppe i all smerten klarer å være en god mor.

- Når hun ser at Gabriel trenger henne, klarer hun å løfte seg selv akkurat nok til å gi av seg selv. Jeg blir helt satt ut av å oppleve hvor sterk kjærligheten kan være mellom mor og barn, sier Hoseth til Romsdals Budstikke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.