*Nettavisen* Sport.

- Hadde ikke trodd dette om Tarik

GOD: Tarik Elyounoussi har storspilt i Bundesligaen så langt denne sesongen. Foto: All Over Press

Bundesliga-ekspert overrasket over nordmannens suksess.

25.09.14 13:43

Tarik Elyounoussi (26) har åpnet bundesligasesongen strålende for Hoffenheim.

Den norske landslagsspilleren har scoret tre mål på de fem første kampene, og nå høster han lovord for prestasjonene.

- Han har hatt en veldig god start, men det er ikke bare målene som har vært imponerende, han har vært god spillemessig også, sier Vebjørn Buen til Nettavisen.

- Hadde ikke trodd dette
Han har lenge kommentert tysk fotball på blant annet Eurosport. Bundesligaeksperten innrømmer at han har latt seg overraske av Elyounoussi i sesonginnledningen.

- Jeg forventet mer av Tarik i år, det gjorde jeg. Men at han skulle starte så bra som han har gjort, det hadde jeg ikke trodd om han, sier Buen.

Han roser Elyounoussi for innsatsen han har lagt ned for laget, og trekker frem nordmannens rykk som en av grunnene til at målene så langt har rent inn.

- Han har et rykk som gjør at han ofte kommer alene gjennom, men forskjellen fra i fjor er at han nå setter sjansene sine, sier Buen.

- Begynner å få et navn
Elyounoussi har spilt ving for Hoffenheim, og i den posisjonen har han gjort det bra. 26-åringen får mye av æren for at blåtrøyene ligger helt oppe på fjerdeplass etter fem runder.

Klikk på bildet for å forstørre.

MYE Å JUBLE FOR: Tarik Elyounoussi og lagkamerat Andreas Beck har fått en god sesongstart. Foto: All Over Press

- Nå begynner han å få et større navn, han legges mer merke til. Hvis han fortsetter på denne måten, vil navnet hans bli rimelig stort etter hvert. Han passer bra i Hoffenheim og sammen med spillerne der, og med tiden kan han bli en stor spiller i Bundesligaen, spår den norske bundesligaeksperten.

Buen tror en av årsakene til suksessen så langt grunner i erfaring.

- Det er et stort steg å gå fra Tippeligaen til Bundesligaen. Nå har han fått en sesong her, og vet bedre hva som venter. Han vet hva som må til. Jeg tror kanskje han har forberedt seg bedre enn i fjor, og det er nok en av grunnene til at han lykkes, tror han.

Glad Høgmo-assistent
A-landslagsassistent Jarl Torske forteller at landslagsledelsen er glade for utviklingen Elyounoussi viser i Tyskland.

- Vi er veldig «happy» for at han gjør det så bra. Tarik har i løpet av de siste årene fremstått som en av våre beste spisser, han har vært god på landslaget og i perioder i Hoffenheim. Han har også hatt perioder med måltørke som ikke har fungert så bra, så vi er veldig «happy» med det som skjer nå. Det virker som han er på gang, sier Torske til Nettavisen.

Tarik Elyounoussi har ikke besvart Nettavisens henvendelser torsdag.

Elyounoussi og Hoffenheim skal i aksjon igjen allerede fredag kveld. Da venter Mainz på bortebane klokken 20.30.

P.S: Se målet fra femte runde her (med tillatelse fra Eurosport):

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=kZIPPgx0P1uigP2E1aXAYFsDeAAQm2tGJCPl0eh7p8JhCIjtYxgTzsBOSdfiEPoqnhvkhKKOkzwYvwXIc-UVcL_gc3fuCcne2WM9CFjONR52XjGk9ASRl-5g_Z4q4Mbfax2R0uxrL5KLLabG7TKTaty2p1GdFi59&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);


LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag