RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Arjen Robben og Robin van Persie har scoret tre ganger hver for Nederland så langt i VM. Mandag er Persie utestengt i gruppefinalen mot Chile.
Arjen Robben og Robin van Persie har scoret tre ganger hver for Nederland så langt i VM. Mandag er Persie utestengt i gruppefinalen mot Chile. Foto: Marko Djurica (Reuters)

- Hadde ikke valgt Brasil

Både Nederland og Chile frykter Brasil.

Nederland og Chile møtes til gruppefinale i VM mandag. Begge håper å unngå Brasil i åttendedelsfinalen.

Nederland og Chile har imponert så langt i mesterskapet. Begge har slått Australia og de regjerende mesterne Spania. Mandag kjemper de om førsteplassen i gruppen, en plass som trolig betyr at de slipper å møte Brasil i åttendedelsfinalen.

– Hvis vi kunne velge, hadde jeg ikke valgt å spille mot Brasil, selv om Mexico og Kroatia ikke er dårlige motstandere. Jeg tror alltid en vertsnasjon vil ha en fordel, sier Nederland-trener Louis van Gaal.

Han stiller seg kritisk til at gruppe A avsluttes etter gruppe B slik at Brasil kan spille på resultatet i den andre gruppen.

Van Gaal tror kampen mot Chile vil bli lik Nederlands kamp mot Spania, der Nederland tok en imponerende 5-1 seier.

– Det vil bli mange muligheter, for akkurat som Spania, er Chile veldig villig til å angripe. Chile stoler på sine egne ferdigheter. Det kan gi oss noen muligheter som vi kan utnytte, tror van Gaal.

Skryter av spissene

Mye av nøkkelen til Nederlands foreløpige suksess i mesterskapet har vært prestasjonene til Arjen Robben og Robin van Persie. Begge har scoret tre mål i mesterskapet.

– Spisser som Suárez, Messi, Müller, Benzema og våre spisser, Robben og van Persie, har virkelig vist sin verdi for laget. Det er lenge siden det har vært slik i et VM, mener van Gaal.

På grunn av to gule kort må imidlertid Nederland-kaptein Robin van Persie stå over gruppefinalen mot Chile.

– Tidenes beste Chile-lag

Ifølge Chiles Arturo Vidal møter Nederland det beste Chile-laget i historien. Søramerikanerne ønsker å gi Nederland kamp om førsteplassen.

– Dette er den beste generasjonen av spillere i Chiles historie. Vi har et veldig sterkt lag, noe Chile ikke har hatt før. Vår prioritet er å vinne gruppen, så vi vil stille med vår sterkeste lag. Vi vet vi møter et sterkt lag, som ønsker å kontre på oss, sier Vidal.

Gruppefinalen mellom Chile og Nederland spilles mandag i Säo Paulo. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere