*Nettavisen* Sport.

- Hadde klart oss bedre med Drillo

Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix

Øyvind Alsaker mener mange forandringer på kort tid gjorde det vanskelig for Norge.

11.10.13 22:56

SLOVENIA - NORGE 3-0:

Norge fikk den nødvendige hjelpen for å holde liv i drømmen om VM i Brasil neste sommer da Armenia slo Bulgaria, og Italia tok poeng borte mot Danmark torsdag.

Verre gikk det da Norge skulle gjøre jobben selv borte mot Slovenia i Per-Mathias Høgmos første kamp som trener for det norske landslaget.

I en ti minutters periode i den første omgangen ble Norge nær rundspilt av vertene, som i prosessen scoret to mål.

Milivjoje Novakovic, som scoret begge målene i førsteomgang, var også på farten i andre omgang, fullførte sitt hat trick og satte inn 3-0.

- Det er klart vi er skuffet over resultatet. At vi gir bort to mål i en tidlig fase av kampen, preger kampen. I det offensive spillet er det mye bra tendenser. Vi kommer til mange innlegg, uten at vi klarer å score. Den delen av spillet er jeg veldig godt fornøyd med, sier Høgmo Max.

- Vi blir hardt straffet i en 12-13 minutters periode fra fem minutter og ut i den første omgangen. Målet vi slipper inn i andreomgang er sånn som kan skje, men perioden i første, der vi gir bort tre-fire store sjanser, må vi gjøre noe med, legger den nye landslagssjefen til.

Kaptein Brede Hangeland var heller ikke fornøyd med hvordan Norge framsto defensivt i møtet med Slovenia.

- Det er skuffende å tape kampen 3-0. Det var mye bra angrepsspill, men vi kan selvfølgelig ikke vinne når vi slipper inn tre mål. Det er mye fint å ta med seg, men vi må få mer balanse og bli mindre naive, sier Hangeland.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

- Drit i resultatet
Meningene blant ekspertene er delte etter den skuffende kampen, men de fleste er enige i at Per-Mathias Høgmo må få tid til å sette sitt preg på det norske laget.

- Høgmo skulle ikke ta Norge til Rio, han skal få trene i kamper som betyr noe. La han trene og drit i resultatet, skriver Egil Østenstad på Twitter.

Øyvind Alsaker mener Norge trolig hadde oppnådd et bedre resultat uten trenerskiftet og alle forandringene det fører med seg.

- Vi hadde nok klart oss bedre med Drillo som sjef i kveld, uten alt det nye, mener TV 2-kommentatoren.

Marerittstart
Norge fikk en marerittstart på kampen da Rune Almenning måtte plukke to baller ut av nettet før et kvarter var spilt av bortemøtet med Slovenia.

Per-Mathias Høgmos menn hadde vist positive takter i kampens åpningsminutter, men etter ti minutter kom den første advarselen om hva som skulle komme.

Kevin Kampl slo inn mellom Norges keeper og forsvar, og Milivoje Novakovic var nær ved å komme først på ballen, som ble klarert til corner av Omar Elabdellaoui.

Noen minutter senere var det høyreback Miso Brecko som fosset fram langs kanten. Köln-spilleren slo inn til Nokakovic, som skled inn 1-0 til vertene.

Markeringsjobben i det norske forsvaret var alt annet enn noe å skryte av, men det skulle bli verre noen minutter senere.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Novakovic-show
Da var nemlig Novakovic på farten igjen. Andraz Kirm fant Omiya Ardija-proffen foran mål og nok en gang fant spissen nettet bak Jarstein.

Nærmest scoring for Norge i den første omgangen var Daniel Braathen. FCK-spilleren plasserte ballen centimetere til side for stolpen etter innlegg fra Tom Høgli.

Da andreomgang startet var det fremdeles et håp om at Norge kunne få med seg noe fra Maribor. Det håpet ble imidlertid drept av Novakovic to minutter ett pause.

Japan-proffen ble spilt helt alene med Jarstein og satte ballen i nettet via stolpen.

Kjempet Norge i oppoverbakke fra før, ble det i alle fall i det øyeblikket klart at det ikke kom til å bli noe VM i Brasil.

Tirsdagens møte med Island blir uansett en fin anledning for Per-Mathias Høgmo og hans menn til å øve mer.

Islendingene er i aller høyeste grad med i kampen om en playoffplass og innehar for øyeblikket andreplassen i Norges gruppe etter 2-0 mot Kypros. Sveits sikret sin VM-billett med 2-1-seier borte mot Albania.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.