RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hadde vunnet mot 15 spillere

Foto: Ed Garvey (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Cesc Fabregas mener Dedryk Boyatas utvisning ikke hadde noe å si for kamputfallet.

MANCHESTER CITY - ARSENAL 0-3: - Vi var fantastiske i dag. Vi vil alltid framover for å skape sjanser og når vi spiller som i dag er vi veldig vanskelige å stoppe. Jeg tror vi hadde vunnet selv om de hadde vært 15 og vi 11, sa Cesc Fabregas ifølge Sportinglife.

Storkampen på City of Manchester Stadium ble et fyrverkeri fra start til slutt. Hjemmelaget startet oppgjøret forrykende, og David Silva kunne gitt City ledelsen etter bare to minutter.

Tre minutter senere åpnet magikeren Cesc Fabregas opp forsvaret til vertene fullstendig. Et gjennomspill ble plukket opp av Marouane Chamakh, som plutselig var alene med City-keeper Joe Hart. Hjemmelagets 19 år gamle stortalent Dedryk Boyata følte han ikke hadde noe annet valg enn å felle Chamakh, og dommer Mark Clattenburg var nødt til å sende forsvarsspilleren i garderoben.

- Det var det verste tidspunktet å bli ti spillere på, men jeg er veldig stolt av mine spillere. De spilte bra helt til det andre målet kom, sa City-manager Roberto Mancini ifølge Sportinglife.

Straffebom
Naturlig nok var det mest snakk om Arsenal etter dette. 20 minutter var spilt da Arsenal tok ledelsen på vakkert vis etter fine kombinasjoner mellom Samir Nasri og Andrei Arshavin. Angrepet endte med at Nasri banket ballen i nettmaskene fra kloss hold.

Etter 40 minutter var det Vincent Kompany som ikke klarte å henge med på notene, og City-spilleren var nødt til å takle Fabregas innenfor 16-meteren. Arsenal-stjernen tok straffesparket selv, men Joe Hart berget spenningen i kampen med en mesterlig redning.

Dansk eleganse
I starten av 2. omgang hadde begge lag sine muligheter til å score, men det var Alexandre Song som fant nettmaskene først da han på flott vis knallet ballen i krysset fra ti meter.

Med ti mann og 0-2 ble det tøft for Manchester City å slå tilbake. Arsenal produserte sjanser på løpende bånd, og Arsenal skulle få sitt tredje mål for dagen. Å gi fra seg mye rom straffer seg mot Arsenal, noe blant andre Samir Nasri vet å utnytte. Franskmannen spilte fint fram Nicklas Bendtner. Dansken dro seg inn i 16-meteren, før han lobbet ballen elegant over en utrusende Joe Hart.

Frykter Chelsea
Arsenal-seieren i Manchester betyr at Chelsea har fått en luke på fem poeng på toppen av Premier League-tabellen. Arsenal er nummer to på bedre målforskjell enn Manchester-rivalene United og City.

- Chelsea ser sterke ut, men de har igjen å møte mange av de sterke lagene. Vi må bare beholde roen framover, sa Fabregas etter den sterke seieren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere