RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Haglund må finne på noe

Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
Sist oppdatert:
Lillestrøm ble slaktoffer mot nedrykksdømte Stabæk. Nå venter kampen mot nedrykk.

STABÆK - LILLESTRØM 4-1 : Lillestrøm har ikke hatt en god sesong så langt, men kom til Nadderud som gedigne favoritter før møtet med Stabæk mandag kveld.

Det favorittstempelet var feil. Stabæk lekte seg med Lillestrøm, og ga seg ikke før det sto 4-1 på måltavla, og Lillestrøm var sendt hjem i skam.

Lillestrøm-trener Magnus Haglund sier følgende etter den pinlige kampen fra hans gutter:

- Vi vant vel ikke en duell de første 20 minuttene, og var ikke med i kampen i det hele tatt. Da scorer de fire mål, og det blir oppoverbakke for oss, sier Haglund til TV 2 etter kampen.

- Hva har skjedd med Lillestrøm, spør TV 2s reporter.

- Vi har hatt noen dårlige kamper, og det går ut over selvtilliten. Vi har ikke hentet oss inn igjen etter noen nederlag. Men i dag er det duellspillet som blir avgjørende, sier LSK-sjefen.

- Er du bekymret?

- Vi må brette opp ermene og jobbe hardt. Vi har mye å gå på, er alt han vil si.

11 poeng på 12 kamper og en målforskjell på 13-19 er et tegn på at han har rett.

Skryter av spillerne
Stabæk-trener Petter Belsvik smilte selvsagt som en sol etter årets første trepoenger.

- Jeg gir honnør til gutta for at de ikke har mistet troen på seg selv, jeg tar av meg hatten for en fantastisk gruppe. Det var en fortjent opplevelse i dag, sier Belsvik til TV 2.

Han er strålende fornøyd med de første 20 minuttene, der alle de fire målene ble scoret.

- Vi får full utteling på sjansene våre, noe vi har savnet tidligere i år. Det meste går inn de første 20 minuttene, og det unner jeg gutta. Nå ser gutta at det er mulig å vinne kamper i Tippeligaen, og at vi har nivået inne, sier Belsvik.

Resultatet har ikke uventet skapt reaksjoner, og tre gamle LSK-spillere var kjapt ute med å påpeke at noe bør skje på Åråsen etter den begredelige sesongen så langt.

- Hvor lenge sitter Magnus Haglund trygt med prestasjoner som i de 12 første rundene, spør Odd-spiller Lars Kristian Eriksen på Twitter.

- 4-1 mot et lag som har tatt ett poeng hittil, og som ikke hadde scoret på hjemmebane. Trener Haglund må finne på noe, skriver Jan Åge Fjørtoft.

Olivier Occean hinter om at Lillestrøm bør holde et krisemøte.

Det er hvert fall ingen tvil om at de gulsvarte fra Romerike bør bruke sommeren godt, for 11 poeng på 12 kamper er ikke godt nok for hardtsatsende Lillestrøm.

Drømmestart
Stabæk hadde ikke vunnet en tippeligakamp før mandagens oppgjør, men fikk en drømmestart på kampen.

LSK-keeper Sead Ramovic sammenlignet før kampen Stabæk med et skadeskutt dyr, og beskrev oppgjøret som «den tøffeste kampen hittil i år».

Det er mulig Ramovic fryktet Stabæk såpass at han ble skjelven i keeperbuksene, for han var alt annet enn patent da hjemmelaget tok ledelsen etter kun tre minutter.

Torstein Andersen Aase fikk ballen på 15 meter, og valgte å prøve et skudd. Det var verken hardt eller velplassert, men Ramovic klarte å rote ballen i mål.

Knudtzon-volley
Men Lillestrøm brukte ikke lang tid på å slå tilbake. Etter ti minutter kom Mathis Bolly seg rundt på LSKs venstrekant og slo inn til Erling Knudtzon. Fra ti meter dunket Knudtzon ballen i mål på hel volley - en nydelig scoring av den hurtige kantspilleren.

Dermed sto det 1-1 på Nadderud, men også denne gangen tok det kort tid før tilskuerne fikk servert nok mer underholdning av spillerne på gressmatta.

Midt i sentrum: Fredrik Brustad. Først sendte han Stabæk opp i 2-1, etter at han løp fra LSK-forsvaret og satte ballen i mål bak Sead Ramovic. Minuttet senere scoret Brustad nok en gang, på det som lignet en reprise av 2-1-målet. Stabæk gikk opp i 3-1, og tilskuerne trodde knapt sine egne øyne.

Men det skulle komme mer.

Etter Brustads dobbel gikk nemlig mye av lufta ut av et tamt LSK-mannskap. To minutter etter 3-1-scoringen fikk Stabæk frispark 20 meter fra mål, og Vegar Eggen Hedenstad fikk prøve seg. Frisparket gikk over LSK-muren og rett i mål, og dermed sto det 4-1 til hjemmelaget, og det før 20 minutter var spilt!

- Sover
- Vi står og sover, og står med lua i hånda. Det er vanskelig å sette ord på denne prestasjonen. Man må ville vinne, sa en skuffet LSK-assistent Magnus Powell i pausen.

Men det ble ikke særlig mye bedre i andre omgang. Et tverrliggerskudd fra Frode Kippe var det nærmeste LSK kom redusering. Stabæk hadde full kontroll, og Lillestrøm klarte aldri å sette hjemmelaget under press.

Dermed endte det 4-1 på Nadderud.

Lillestrøm må nå forberede seg på en kamp mot å unngå nedrykk. Når vi nå går inn i fotballferien, ligger Lillestrøm på kvalikplass, fem poeng foran Fredrikstad. Stabæk har nå fire poeng, og ligger fortsatt helt sist på tabellen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere