*Nettavisen* Sport.

- Haidar-saken er fremstilt feilaktig

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

Vålerenga forsvarer seg med «klønete formulering» og «feil gjengivelse».

27.10.11 09:57

Onsdag kveld kunne NRK melde at Vålerengas Adnan Haidar hadde blitt ført bak lyset av klubben.

Spilleren trenger en operasjon på grunn av en bruskdannelse i foten, men denne informasjonen skal osloklubben ha holdt hemmelig for Haidar, ifølge et notat NRK hadde fått tilgang til.

NRK spekulerte i at grunnen til dette ble hemmeligholdt var at spilleren er på utgående kontrakt og at budsjettet for operasjoner var oppbrukt.

LES MER OM SAKEN HER: VIF-spiller ført bak lyset

- Fremstilt feilaktig
Ingen i Vålerenga var villig til å kommentere saken spesifikt onsdag kveld, men torsdag har osloklubben kommet med en redegjørelse på sine nettsider.

Klubbens sportsdirektør, Truls Haakonsen, mener at saken er fremstilt galt av statskanalen.

- Med det vi i Vålerenga vet om hva NRK sitter på av informasjon i denne saken, synes jeg den er fremstilt feilaktig, spekulativ og tendensiøs. For meg fremstår det som de har gjort det med viten og vilje, sier Haakonsen i pressemeldingen.

Sportsdirektøren avfeier også at den sportslige ledelsen i Vålerenga legger føringer for det medisinske apparatet.

- Vi har et medisinsk budsjett hvert år, som er basert på historikk. Jeg har aldri i min tid nektet en operasjon eller behandling fordi budsjettet var overskredet, sier han.

- Et medisinsk budsjett fungerer sånn at noen år er vi heldige med skader, og da går vi i pluss på budsjettet, og andre år har vi mange skadetilfeller, og da går vi i minus på dette budsjettområdet. Har vi brukt opp budsjettet vårt 31. august, så er det selvfølgelig ikke sånn at slutter å behandle spillerne våre. De behandles og opereres i henhold til hva legen mener er korrekt, uavhengig av om vi har brukt opp budsjettet. Det er aldri noe tema, fortsetter han.

- Klønete formulering
Medisinsk leder i Vålerenga, Erik Rosenlund, hevder i pressemeldingen at det interne notatet ikke har påvirket hans behandling av Haidar.

- I første rekke står alltid spillerens ve og vel, og det er det som rettleder mine råd til spilleren og min behandling av spilleren, helt uavhengig av spillerens kontrakt. Jeg vet heller ikke hvor lange kontrakter spillerne har. Enhver behandling blir alltid diskutert med spilleren som pasient, uavhengig av status i klubben, sier Rosenlund.

Samtidig sier osloklubben at personen som skrev notatet, et notat de altså hevder er gjengitt feil, har beklaget at han skrev det på den måten.

- Vedkommende har forklart seg ovenfor oss og innrømmer at han har formulert seg meget klønete. Dette beklager han på det sterkeste. Han har også redegjort for dette skriftlig overfor NRK, uten at de har valgt å bruke dette i sin fremstilling i NRK TV-sporten. Det er ikke til å legge skjul at formuleringen er beklagelig. Men, selv om notatet var klønete formulert, så har NRK også gjengitt notatet feil, sier Truls Haakonsen.

Adnan Haidar har enn så lenge vært svært forsiktig med å uttale seg i saken, men forteller overfor TV 2 at han nå er frisk fra skaden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag