- Håkon Opdal er den beste keeperen i landet

SER FRAMOVER: Håkon Opdal har blikket festet på landslaget igjen.

SER FRAMOVER: Håkon Opdal har blikket festet på landslaget igjen. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

Starts keepertrener, Erik Ruthford Pedersen, er ikke i tvil om at Håkon Opdal bør være med i neste landslagstropp.

26.05.15 14:06

START – SARPSBORG 1-2:

KRISTIANSAND (NETTAVISEN): - Håkon er banens beste spiller kamp etter kamp. I øyeblikket mener jeg at han er den beste keeperen i landet, og det sier jeg fordi han har prestert veldig solid over lang tid, sier Erik Ruthford Pedersen til Nettavisen.

Til tross for at det har gått trått for Start de første ti kampene, har Opdal hatt en god sesongstart. Keepertrener Ruthford Pedersen mener at keeperen aldri har vært i bedre form.

- Han ser veldig bra ut, og jeg tror ikke han har vært så bra før. Jeg blir ikke overrasket om han er med i troppen til neste landslagssamling, mener 69-åringen.

- Landslaget er målet

Opdal hadde nok karrierens høydepunkt i 2007, da han vant seriegull med Brann og voktet målet for Norge. Men det gikk ikke helt på skinner, og det ble med bare tolv landskamper ettersom Norges trenere har ansett andre målvakter som bedre siden.

Opdal bekrefter imidlertid at han fortsatt vil tilbake på landslaget.

- Ambisjonene er der, og landslaget er alltid et mål. Kommer tilbudet, sier jeg ikke nei, for å si det sånn, smiler 32-åringen til Nettavisen.

I likhet med sin keepertrener tror ikke Opdal at han har vært i bedre form tidligere i karrieren.

- Jeg tror nok ikke det. Formen er det ikke noe å si på. Jeg føler meg i veldig, veldig god form. Det har gått ganske fint i de første kampene.

Cupmesteren fra 2004 mener at det bør finnes muligheter for å få navnet sitt på Per-Mathias Høgmos liste til kampene mot Sverige 8.juni og Aserbajdsjan 12.juni.

- Står man fast i Tippeligaen, blir man jo sett, og leverer man på et høyt nivå, kan sjansen komme. Men det er opp til andre å vurdere om jeg er god nok, sier Opdal.

Økt konkurranse

Mons Ivar Mjelde, Start-trener nå og Brann-trener da Opdal var på landslaget, er den treneren i verden som kjenner keeperen best. Han er ikke i tvil om at Opdal er bedre nå enn tidligere.

- Han får mye å gjøre og står kjempegodt om dagen. Han har helt klart vært bedre i år enn i fjor, konstanterer Mjelde til Nettavisen.

Mjelde er klar på at Opdal er en mann som kan redde Start fra et nedrykk denne sesongen. Fremgangen til Opdal forklarer Mjelde slik:

- Det er klart en god sisteskanse kan gjøre stor forskjell. Før sesongen hentet vi en keeper til (Ingvar Jonsson, red. anm.). Det har gitt økt konkurranse, og jeg visste at det ville gjøre Håkon enda bedre.

Opdal har vært blant et av bunnlagenes beste spillere i så å si samtlige kamper, men likevel ble han vraket til oppgjøret mot Rosenborg på Lerkendal. I neste kamp mot Tromsø svarte han med å være banens beste.

Opdal ble kåret til Starts beste spiller også mot Sarpsborg av publikum – med tidenes klareste margin, ifølge speakeren. Men Opdal selv mener han kunne reddet poeng for Start.

- På det andre målet kunne jeg vært raskere nede, og heller tatt en beinparade fremfor å kaste meg. Det var surt, for jeg kunne tatt den, sier Opdal.

- Ingen supermann

Sarpsborgs trener, Geir Bakke, roser ikke keeperen på samme måte som Start-gjengen.

- Han er en god keeper, det skal ikke jeg ta fra han. Men vi gjør han også god. Opdal har ikke blitt noe supermann over natta, meddeler han til Nettavisen.

Espen Hoff, som hadde en marerittkamp som bare varte i 39 minutter mot Sarpsborg på grunn av et rødt kort, har et annet syn angående keeperen.

- Jeg har aldri sett han så bra i Start. Han gjør strålende kamper på rekke og rad. All ære til Opdal for det han har gjort. Det er helt klart at han bør være aktuell for Norge igjen, sier Hoff til Nettavisen.

Om Høgmo finner plass til Opdal når landslaget samles i juni gjenstår å se. Uttaket finner sted førstkommende torsdag.

Moldes Ørjan Håskjold Nyland virker fortsatt å være klar førstekeeper, mens Aalesunds Sten Grytebust og Rosenborgs André Hansen har vært med i de siste troppene.

Samtidig skal Haugesunds unge sisteskanse Per Kristian Worre Bråtveit være med i troppen, men bare de første dagene. Først venter bortekamp mot Haugesund og hjemmekamp mot Strømsgodset for Opdal og Start.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag