RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Halvorsen var West Ham-aktuell

Foto: Erik Johansen/Scanpix
Men treneren valgte i stedet nye utfordringer i New York Red Bulls.

Red Bulls-trener Jan Halvor Halvorsen (47) er klar for sitt USA-eventyr.

De neste to årene skal telemarkingen være Hans Backes assistent i New York Red Bulls. Halvorsen selv tror han kan lære mye av den meritterte svensken.

Halvorsen har 14 år bak seg som hovedtrener i forskjellige klubber. Siste stoppested var Notodden. Han føler likevel at utfordringen han nå står ovenfor er hans største i karrieren, til tross for at han kun er assistenttrener.

- På mange måter er dette den største utfordringen jeg har hatt. Ikke bare med tanke på det sportslige, men også det å komme til et nytt land med familien med på lasset. Klubben her er stor og veldig profesjonell, noe som er artig. Alt legges hele tiden til rette, og man kan ikke sammenligne denne klubben med for eksempel Notodden. Det er en kjempefin utfordring for meg også med tanke på språk, den amerikanske kulturen, og hele den biten der. Ikke mange norske trenere får en slik sjanse, sier Halvorsen til Telemarksavisa.

Aktuell for West Ham
At han endte opp i New York var ganske tilfeldig, ifølge Halvorsen selv.

Etter det TA erfarer var han nær en jobb i Premier League-klubben West Ham. 47-åringen skal ha vært i samtaler med London-klubben like før han ble enig med Red Bulls.

- Det med West Ham har jeg ingen kommentar til, men det var nok litt tilfeldig at jeg endte opp akkurat her. Plutselig dukket muligheten opp, og jeg snakket med Hans (Backe), sier han.

Halvorsen tror han kommer til å lære mye av Backe i tiden framover.

- Man har hele tiden nye ting å lære i fotballen. Hans er en veldig dyktig trener som har tonnevis med erfaring. Jeg tror oppholdet i Red Bulls kommer til å være lærerikt for min del, sier Halvorsen, som vet at det blir litt andre oppgaver nå som han har blitt assistent.

- Vi er et team, men det blir jo litt annerledes enn hva jeg er vant til. Nå får jeg sjansen til å jobbe mer individuelt med spillerne, sier han.

Thierry Henry
Backe er like optimistisk.

- Jeg tror det kommer til å bli kjempebra med Jan Halvor her. Han er en erfaren mann som har vært med i gamet lenge. Jan Halvor har erfaring både som spiller og som trener. Jeg kjenner ham fra før og vet han er seriøs og hardtarbeidende. Han kommer til å passe utmerket her, spår Backe.

En av spillerne i New York er superstjernen Thierry Henry.

- Jeg har hatt landslagsspillere tidligere, og ser ikke på disse som noe annet. Henry er en helt vanlig fotballspiller. Forskjellen er bare at han har et stort navn, mener Halvorsen. (ANB)

Les hele intervjuet med Halvorsen på ta.no!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere