- Han blir bedre enn Ronaldo og Messi

Foto: Getty Images / All Over Press

Brennhet Neymar endelig klar for Champions League.

Barcelonas brasilianske vidunderbarn Neymar (21) har stilnet kritikerne siden overgangen til spansk fotball. Onsdag får han sin første smakebit av mesterligaen.

Det var knyttet stor spenning til hvordan Neymar ville håndtere overgangen til europeisk fotball.

Onde tunger mente vidunderbarnet var hypet opp, og at gavmildt forsvarsspill var grunnen til at han herjet vilt i den brasilianske ligaen.

Først svarte 21-åringen kritikerne ved å ha en fantastisk Kontinentalcup for Brasil. Angrepsspilleren scoret fire mål, og var lagets store spiller da det slo Spania 3-0 i finalen.

- Blir bedre og bedre

Nå er han i ferd med å spille seg skikkelig varm i Barcelona-trøya. Han og Lionel Messi er virkelig i ferd med å finne tonen.

- Vi er veldig fornøyde med det han bringer til laget. Han og Messi har funnet hverandre, og han fikk sin andre assist mot Sevilla. Han kommer bare til å bli bedre og bedre, sier Barcelona-trener Gerardo Martino ifølge Marca.

Treneren sier brasilianeren har funnet seg raskt til rette.

- Mot Sevilla hadde han en feilfri kamp. Han jobber hardt for laget, også defensivt, sier argentineren.

Neymar scoret sitt første og, så langt, eneste mål for Barcelona i supercupfinalen mot Atlético Madrid. Han står med to målgivende pasninger i serien.

Brutal leksjon
Onsdag står nederlandske Ajax på motsatt side av banen når Barcelona starter årets mesterliga på hjemmebane.

Sist sesong endte Barcelonas kamp for å vinne sin tredje mesterliga på fire år med en brutal leksjon fra Bayern München. 0-7 over to kamper var en ydmykelse Barcelona ikke har opplevd på årevis, og hele byen brenner etter å revansj.

Mye press hviler på unge Neymars skuldre, men press er noe han har måttet leve med siden tenårene.

Han debuterte som 17-åring for Santos, Pelés gamle klubb, og det tok ikke lang tid før Neymar ble sammenlignet med legenden.

72 år gamle Pelé har skrytt voldsomt av unggutten, men også kritisert ham for å tenke mer på sveisen enn å prestere på banen. Han sa nylig at han tror Neymar snart blir regnet for å være verdens beste spiller.

- Han blir sammenlignet med Messi, men han har mye mer erfaring enn Neymar. Cristiano Ronaldo scorer mye mål, men i fremtiden tror jeg Neymar blir best, sier han.

Hånet Ronaldo
Neymars agent Wagner Ribeiro reagerte voldsomt i helgen da Ronaldos agent Jorge Mendes sa at Neymar ikke var i nærheten av å være like god som Ronaldo.

- Begge er født 5. februar, men på Neymars alder var Cristiano Ronaldo en middels spiller. Det eneste som er større når det gjelder Ronaldo, er vekten, sa Ribeiro.

For ordens skyld: Ronaldo var 21 år gammel da 2006/07-sesongen startet. Det året scoret han 23 mål for Manchester United da klubben vant ligaen. Ronaldo ble kåret til både årets unge spiller og årets spiller.

Om Neymar kan matche ham, vil bare tiden vise. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.