Gå til sidens hovedinnhold

- Han blir i Arsenal

Arsène Wenger kommer ikke til å gi slipp på Robin van Persie.

Robin van Persie har hatt en meget imponerende sesong. Nederlenderen har banket inn 25 mål på 27 kamper i ligaen denne sesongen, og har vist at han er blant verdens desidert beste spisser.

Arsenal har imidlertid hatt en variabel sesong, noe som har ført til spekulasjoner om at Robin van Persie vil ønske seg bort i sommer.

Styrtrike Manchester City, som ikke er ukjente med å kjøpe Arsenal-spillere, har vært blant klubbene som har blitt koblet til spissen. Arsenal-manager Arsène Wenger avviser imidlertid at van Persie er på vei bort.

- Vi vil ikke miste noen til Manchester City, eller til noen annen klubb. Vi vil beholde spillerne våre, sier Wenger, ifølge The Telegraph.

Selger ikke uansett
Arsenal er på vei til å kjøpe Lukas Podolski fra Köln, men Arsène Wenger avviser at det er en erstatning for Robin van Persie.

- Vår plan er å beholde Robin van Persie selv om vi kjøper andre spiller. Vårt mål er klart - Robin er lederen av denne klubben og jeg vil bare spesifisere at han ikke er ved slutten av sin kontrakt, sier Arsenal-manageren.

Robin van Persies kontrakt går ut i 2013. Arsenal jobber hardt for å får superspissen til å skrive under på en forlengelse, men de vil beholde nederlenderen, selv om han ikke vil skrive under.

- Ja, selvfølgelig. Han er under kontrakt til 2013. Så jeg vil si at han skal fokusere på jobbein sin, noe han gjør veldig bra, sier Wenger.

Podolski ikke klar
I fjor mistet Arsenal blant annet Cesc Fàbregas og Samir Nasri, som begge gjorde det klart at de ville forlate klubben. Arsène Wenger innrømmer at det var tøft.

- I fjor mistet vi spillere som var unge. Det var et tegn til bekymring og det skapte trøbbel. For det første så forsvant de sent, og for det andre kjøpte vi sent da vi allerede var i en vanskelig situasjon, forklarer franskmannen.

Nå er Arsenal tidlig ute, og en overgang for Lukas Podolski er på trappene. Arsène Wenger er en stor supporter av tyskeren.

- Han kan spille for oss fordi han kan spille sentralt, på høyre og på venstre. Han er ikke bare en god spiller, men også en lagspiller, og det er det jeg virkelig liker, sier Wenger om Podolski.

En avtale er imidlertid ikke spikret enda.

- Han er tilgjengelig for en fornuftig pris hvis vi kan komme til enighet, men for øyeblikket er vi ikke i nærheten av det, uttaler Arsenal-manageren.

PS: Arsenal tar imot Newcastle på hjemmebane på mandag. Følg kampen minutt for minutt i vårt LIVE-system.

Reklame

Black Week: De beste motekuppene du gjør nå