- Han burde fått sparken

Foto: AFP/Scanpix

Premier League-manager mener Fabio Capello burde ha vært sparket.

09.11.11 12:51

Det var svært få som var imponert over det engelske landslagets innsats i VM i Sør-Afrika sommeren 2010, og mange ønsket landslagssjef Fabio Capello fjernet fra jobben etter mesterskapet.

Capello hadde derimot fått fornyet sin kontrakt med to nye år til 2012, kun én måned før det braket løs i Sør-Afrika. Det engelske fotballforbundet valgte til tross for et massivt press fra presse og supportere i England, å frede den italienske treneren.

Nå har Capello uten ett eneste tap i EM-kvalifiseringen tatt England til enda et mesterskap.

Kritisk
Queens Park Rangers-manager Neil Warnock tror likevel ikke at italieneren er rett mann for jobben.

- Jeg var aldri enig i avtalen med Capello og i hvert fall ikke med tanke på pengene han får. Det er en skandale, sier Warnock ifølge engelske The Sun.

- De skulle ha latt Capello gå etter VM, og ikke bare pågrunn av det finansielle. Det var også en glimrende mulighet til å rense opp og å få inn en som Harry Redknapp, sier QPR-manageren.

- Viktig med humor
Warnock forteller at han tror språket er en hindring for italieneren og mener at det er avgjørende for en engelsk landslagssjef.

- Viktigheten av ikke bare å kunne snakke språket, men også å forstå det, er avgjørende, sier QPR-manageren.

- Jeg snakket med Flavio Briatore da han var i QPR, og mange ganger forstod han ikke. Ikke fordi han ikke ville, men han bare forstod ikke vår humor, forteller Warnock.

- Det var det samme med Sven-Göran Eriksson da han var England-sjef, og det ser ut til å være det samme med Capello. Humor er så viktig i dette gamet, spesielt på internasjonalt nivå.

- Det er en av Harrys (Redknapp) største styrker. Han forstår spillerne, han vet hva som får dem til å gå av skaftet, og hva som skal til for å få det beste ut av dem. Han vet hvordan han skal få de til å le, sier Warnock.

- Redknapp burde fått jobben
Warnock som tapte 3-1 med QPR mot Tottenham på White Hart Lane i år, skryter uhemmet av Tottenham-manageren.

- Helt ærlig skulle jeg gjerne ha sett Harry Redknapp i jobben akkurat nå, han er god på å blande det gamle med det nye, sier Warnock.

- Han hadde også gitt noen av de yngre spillerne sjansen rett etter VM, forteller han.

Capello har sagt at han vil gi seg som England-sjef etter EM i Polen og Ukraina. Og det er nettopp Tottenham-manager Harry Redknapp som står frem som en av de store favorittene til å ta over italienerens jobb.

Tottenham og Harry Redknapp har virkelig fått fart på sesongen, og er ubeseiret på de siste åtte kampene i Premier League.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.