*Nettavisen* Sport.

- Han dømmer i New Zealand? Takk skal dere ha!

ANNULLERT: Her blir Edin Dzeko snytt for scoring på stillingen 0-0. Bosnia tapte kampen 1-0 og er ute av VM. Foto: Thanassis Stavrakis (Ap)

Tidligere engelsk landslagsspiller vil ha videodømming etter at Edin Dzeko og Bosnia ble snytt for scoring og slått ut av VM.

22.06.14 21:35

NIGERIA - BOSNIA 1-0:

Dommer Peter O'Leary og hans assistenter havnet i fokus da Nigeria sendte Bosnia ut av VM natt til søndag. På stillingen 0-0 ble nemlig Edin Dzeko snytt for scoring da assistentdommeren feilaktig markerte for offside.

Bedre ble det ikke da bosnierne mente de skulle hatt frispark i forkant av Peter Odemwingies vinnermål. Chris Waddle, som spilte VM for England i 1986 og 1990, er oppgitt over kvoteringssystmet som gir dommere fra hele verden muligheten til å dømme i VM.

- Vi er i VM og i hvilken liga dømmer dommeren til daglig? New Zealand? Takk skal dere ha! utbrøt Waddle, som kommenterte kampen for BBC, etter annulleringen av Dzekos scoring.

53-åringen tar nå til orde for at det bør innføres videodømming i fotballen.

- Det ville tatt ett sekund å se på reprisen og gitt mål i den situasjonen, sa syndebukken fra Englands straffekonkurranse mot Vest-Tyskland i 1990.

Sindige bosniere
Mer fattet var Bosnias trener, Safet Susic, som må sies å takle den feilaktige annulleringen og tapet på en veldig god måte.

- Det er ikke første gang en dommer har tatt en dårlig avgjørelse i dette VM, og det blir ikke siste. Vi tapte for et godt lag. Nigeria spilte bedre enn mot Iran, sa Susic ifølge NTB.

Bosnias Zvjezdan Misimovic ville heller ikke legge skylden på dommeren etter kampen. 32-åringen mener Bosnia kan skylde seg selv, og han vet at han sannsynligvis har forspilt sin sjanse til noengang å skinne i et VM.

- Dette var veldig synd. Det var en overkommelig gruppe, men vi måtte betale for manglende erfaring. Jeg håper gutta kommer med neste gang også, men for meg er det for sent, sa Misimovic.

Bosnia ble snytt
Det er spesielt to situasjoner fra den første omgangen som kommer til å bli diskutert heftig.

Bosnia ble først snytt for scoring da Miralem Pjanic spilte ballen gjennom til Edin Dzeko, som satt ballen i mål. Linjemannen var opp med flagget og markerte feilaktig for offside. Reprisene viste nemlig at Manchester City-spissen startet på rett side.

Fakta

Spillerbørs

Bare noen minutter senere gikk Nigeria i angrep. Emmanuel Emenike utfordret Emir Spahic på kanten og tok seg forbi den bosniske backen, muligens med ulovlige midler. For i tillegg til at han brukte armene til å komme seg forbi Leverkusen-backen, sparket han borti venstrebeinet hans, slik at det var umulig for ham å holde seg på beina.

Emenike rullet ballen inn i feltet til Peter Odemwingie, som enkelt satte inn 1-0 bak lagkamerat i Stoke, Asmir Begovic. Frispark eller ikke, Bosnia kan ikke være bekjent med slikt forsvarsspill hvis laget skal ta seg videre til åttedelsfinale.

Odemwingies mål sørget iallfall for at Nigeria nå er det mestscorende afrikanske laget i VM-historien, med 18. Kamerun står med 17.

Slått ut
Bosnierne var overlegne med ball, men maktet ikke å skape nok etter Dzekos annullerte mål. I stedet var Emenike nær ved å øke til 2-0 i den andre omgangen, men Begovic var fint ute og reddet med en beinparade.

Tre minutter på overtid fikk Bosnia en siste sjanse, men Dzeko banket ballen i stolpen.

0-1-tapet betyr at Bosnia er slått ut av årets VM, ettersom Nigeria nå står med fire poeng før møtet med Argentina, som har vunnet begge sine kamper.

Iran har fremdeles en mulighet til å ta seg videre til åttedelsfinale hvis laget slår Bosnia i siste kamp.

Tidligere lørdag vant Argentina 1-0 mot Iran etter scoring av Lionel Messi helt på tampen av kampen.
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag