RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/Scanpix

- Han er den nye Zidane

Sist oppdatert:
Og nå sikler José Mourinho på unggutten fra Argentina.

Det å få stemplet den «nye ditt og den nye datt» som fotballspiller har ofte vist seg å være mer en forbannelse, enn det har vært en fordel for spillerne som har fått tilnavnet.

I Argentina går det for eksempel ikke så lenge mellom hver gang en «ny Maradona» dukker opp, uten at så mange av dem lever opp til navnet. Juan Roman Riquelme, Pablo Aimar, og Andres D'Alessandro er alle dyktige spillere, men likevel gode eksempler på kandidater som ikke helt har levd opp til forventningene.

- Den nye Zidane
Og nå er tangolandet i Sør-Amerika i ferd med å få nok en offensiv midtbanespiller som kan få en tøff jobb med å leve opp til mannen han blir sammenlignet med. Ifølge Palermo-president Maurizio Zamparini har nemlig 21 år gamle Javier Pastore, som kom til Italia i 2009, mye til felles med en viss franskmann.

- Han er den nye Zidane, sier Palermo-sjefen ifølge Sky Sports.

- Han er en sterk og komplett spiller. I løpet av to år vil han være like god som Lionel Messi, skryter Palermo-presidenten videre.

Ønsket av storklubber
Pastore startet karrieren i Talleres i hjemlandet - klubben han alltid har vært supporter av - og fikk sin A-lagsdebut tilbake i 2007 i argentinsk andredivisjon. I løpet av 2008-sesongen ble han lånt ut til toppdivisjonslaget Hurracan, der han fikk med seg 31 kamper og scoret åtte mål. Det var under låneoppholdet at storklubbene begynte å fatte interesse for spilleren.

Manchester United, Porto, AC Milan og Chelsea ble alle linket med spilleren sommeren 2009, men det var altså Palermo som dro det lengste strået i kampen om å hente ham til Europa.

Debuten i Serie A kom senere den høsten, og Pastore viste seg raskt som en lovende, men uerfaren spiller. Det første halvåret ble han hovedsakelig brukt som innbytter i andre omgang.

Vinteren 2010 tok imidlertid Delio Rossi over som trener i Palermo, og den nye sjefen ga unggutten tillit. Han ble etter hvert fast i rollen bak spissduoen Edinson Cavani (nå solgt) og Fabrizio Miccoli, der han stadig viste seg bedre og bedre.

Den første fulltrefferen kom den 30 januar 2010 i 4-2-tapet borte mot Bari. Spilleren har totalt fått med seg 43 kamper for Palermo og scoret seks mål siden han ankom Sicilia i 2009.

- Real Madrid har forhørt seg
«El Flaco» - som Pastore ofte kalles - valgte en litt mindre klubb for å få flere sjanser til å vise hva han var god for, og det han har prestert så langt har fanget interessen til storklubbene.

Blant annet skal Real Madrid-trener José Mourinho være en stor beundrer av den talentfulle argentineren, og portugiseren skal allerede ha gjort forsøk på å hente ham til Spania.

Palermo er imidlertid svært lite lystne på å selge sin juvel, selv om dette kan vise seg å være «big business».

- Real Madrid har forhørt seg om han, men jeg har allerede takket nei til tilbudet fra dem. Pastore er ikke til salgs.

- Han kommer ikke til å flytte vekk fra Palermo verken i januar eller til sommeren, sier den mektige presidenten.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere