- Han er et geni

Real Madrid-trener Carlo Ancelotti har gjort en solid jobb med Real Madrid.

Real Madrid-trener Carlo Ancelotti har gjort en solid jobb med Real Madrid. Foto: Sergio Perez (Reuters)

Carlo Ancelotti er Real Madrids sterke mann.

Hvis du ser på nyhetsbildet i de største avisene, så tror du kanskje at Cristiano Ronaldo er Real Madrids nøkkelperson. Slik er det ikke nødvendigvis.

Ronaldo, Karim Benzema, Isco, Luka Modric og Toni Kroos har stukket av med overskriftene de siste ukene, men en dypere analyse viser at hovedmannen bak klubbens suksess ofte befinner seg mer i bakgrunnen, og da snakker vi om den 55 år gamle taktiske eksperten Carlo Ancelotti.

Real Madrids italienske trener har en finger med i det aller meste som klubben foretar seg.

Ancelotti er dyktig til fordele oppmerksomheten på flere, og det er vanlig at han selv inntar en ikke fullt så blitsutsatt rolle. Der andre ofte mister hode, beholder Ancelotti roen.

Tirsdag kveld skal Real Madrid opp mot Liverpool i mesterligaens gruppespill, og hvis det går spanjolenes vei er de sikret avansement til utslagsrundene før de to siste gruppespillkampene er unnagjort.

Hentet i 2013

Ancelotti ble hentet til Real Madrid i juli 2013. Hans oppgave var å skape ro og orden etter tre mindre suksessfylte sesonger med den temperamentsfulle José Mourinho som trener.

Under Mourinho var det mye bråk i klubben, og i garderoben ulmet det. Under Mourinho var spillergruppen delt i to. Den ene halvdelen støttet ham, den andre ikke.

Ancelottis oppgave var å skape en enhetlig tropp igjen der alle spillerne dro i samme retning. Iker Casillas og Sergio Ramos var to spillere som trolig ville ha forlatt klubben om ikke Mourinho hadde dratt til Chelsea og åpnet opp for Ancelotti.

Xabi Alonso var regnet som støttespiller til Mourinho, og han forsvant til Bayern München før årets sesong.

Suksess

Allerede i den første sesongen under Ancelotti ble det seier i mesterligaen. Han er den eneste treneren med tre triumfer i mesterligaen. De to første kom med Milan i 2003 og 2007.

Seieren veide opp for at det kun ble 3.-plass i serien bak Atlético Madrid og Barcelona.

- Ancelotti er et geni i europeisk fotball. Han kjenner alle lagene og alle triksene. Svært få har hans kunnskap og intelligens, skrøt en reporter i Radio Marca da Real Madrid slo Liverpool 3-0 på bortebane for to uker siden. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.