RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han er Fergusons førstevalg

Foto: PA Photos/Scanpix
Sist oppdatert:
Spansk avis hevder å vite svaret på spørsmålet alle Manchester United-fans spør seg.

Legendariske Sir Alex Ferguson har styrt Manchester United med jernhånd siden han tok over roret i klubben fra Ron Atkinson tilbake i 1986. Under skottens ledelse har de røde fra industribyen etablert seg som et av verdens største og beste klubblag, og sølvtøyet 68-åringen har kunnet plassere i skapet på Old Trafford er det svært få andre som kan skryte av.

Men årene tikker og går også for den hissige manageren, og det har i lang tid blitt spekulert i hvem som skal erstatte skotten når han til slutt velger å overlate klubben til en ny manager.

José Mourinho har lenge blitt nevnt som en het kandidat, men ifølge den spanske avisen El Mundo Deportivo er det en annen som skal være Fergusons egen favoritt til å få trenerjobben.

Har vært i kontakt
Avisen skriver onsdag at United-manageren har pekt ut Barcelonas Josep Guardiola som en ideell arvtaker i klubben.

Det skal ifølge El Mundo Deportivo allerede ha vært kontakt mellom Manchester United og Barca-trenerens agent José Maria Orobitg, men Guardiola selv skal ha avvist å holde samtaler med andre klubber så lenge han er under kontrakt med katalanerne.

Den tidligere midtbanespilleren har imidlertid kun kontrakt med Barcelona ut inneværende sesong. 39-åringen har tidligere uttalt at han ikke ønsker noen langtidskontrakt, for det han ønsker holde alle muligheter åpne angående framtidige muligheter.

Sir Alex Ferguson skal være meget imponert over måten Guardiola har håndtert alle storstjernene i Barcelona-troppen, og skotten er også tilhenger av måten Barcelona jobber med yngre talenter. Ferguson skal tidligere i karrieren ha gjort forsøk på å hente Guardiola til Old Trafford, da spanjolen var aktiv spiller.

Guardiola tok over trenerjobben i Barca i 2008 fra Frank Rijkaard, og har blant annet ledet laget til to ligatriumfer og én mesterligatriumf i løpet av sin tid som trener på Camp Nou.

Fansen vil ha Mourinho
I en avstemning utført blant fansen av Sky Sports er det likevel en helt annen som troner øverst på ønskelisten som framtidig arvtaker for Sir Alex Ferguson, nemlig Real Madrid-trener José Mourinho. Portugiseren fikk over 60 prosent av stemmene.

Evertons David Moyes fikk 13 prosent, Martin O'Neill fikk 10 prosent, mens de to tidligere United-spillerne Mark Hughes og Steve Bruce fikk seks prosent av stemmene hver. Tidligere assistenttrener i United, Steve McClaren, fikk kun tre prosent.

- Sir Alex vil utvilsomt ha et stort ord med i laget angående hvem erstatteren blir. Det er godt kjent at han har stor respekt for både Mourinho og Moyes, og slik sett er det naturlig at de er favoritter, sier Dale Tempest i Sky Bet, som nå tar imot spill på dette.

Også tidligere United-stopper Laurent Blanc bli nevnt som en kandidat til managerjobben av det engelske bettingselskapet.

Realiteten er likevel at Ferguson enn så lenge ikke har gitt signaler om når han ønsker å gi seg som manager for storklubben, og fram til det skjer noe konkret vil nok spekulasjonene og ryktene bare fortsette rundt en arvtaker.

PS. Ferguson annonserte tilbake i 2002 at han hadde planer om å legge opp, men gjorde da helomvending i siste liten og fortsatte. Den gang var det nåværende Bayern München-trener Louis van Gaal som var tiltenkt rollen som skottens erstatter.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere