- Han er forskjellen fra i fjor

Foto: NTB scanpix/ Andrew Yates

TV 2-ekspert Kasper Wikestad mener Jesús Navas vil markere seg for City denne sesongen.

Manchester City vartet opp med god angrepsfotball og flotte scoringer da de startet sin Premier League-sesong mandag. 4-0 over Newcastle gav manager Manuel Pellegrini en fantastisk start på sin Premier League-karriere.

- Det er absolutt ikke uventet. Jeg har hatt tro på Pellegrini hele veien, og den kampen var imponerende på alle mulige måter, sier Kasper Wikestad til Nettavisen.

Wikestad kommenterer Premier League for TV 2, og har troen på at de lyseblå fra Manchester vil hevde seg i ligaen denne sesongen.

- Jeg tror det til slutt vil stå mellom City og Chelsea. United er nok hakket svakere enn disse to i år, men det er marginalt, sier Wikestad.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty / All Over Press

- Navas representerer forskjellen
Nysigneringene Jesús Navas og Fernandinho var med fra start mot Newcastle mandag, og Wikestad mener førstnevnte er en av de som virkelig vil markere seg for City i år.

- Navas er den som representerer den største forskjellen fra Mancini til Pellegrini. Nå har City er mye tydeligere vingspill sammenlignet med Mancini som foretrakk kanter som lå lenger inn i banen, sier han.

- Jeg tror også signeringen av Fernandinho har vært bra for klubben. Mancini løftet ofte Touré høyere opp i banen når han trengte mål, og det tror jeg blir enda lettere å gjøre med Fernandinho på banen, sier Wikestad.

Også nysignerte Álvaro Negredo fikk sin debut for City mandag. Spanjolen scoret 24 mål for Sevilla i fjorårets La Liga.

- Negredo er en notorisk målscorer, så han skal det bli spennende å følge med på, sier Wikestad.

Bør hente inn en midtstopper
Til tross for en svært sterk 4-0-seier, var det nok et skår i gleden for City da kaptein Vincent Kompany måtte forlate banen med en skade. Det er fremdeles uvisst hvor lenge belgieren vil være ute, men Wikestad mener at klubben bør handle inn en midtstopper før overgangsvinduet stenger.

- Det hadde vært bedre å miste en spiller i nesten hvilken som helst annen posisjon. City har jo allerede vært ute etter å hente inn en ny stopper, men nå må de nok intensivere jakten, sier han.

Blant andre Real Madrids Pepe og Atletico Madrids Martin Demichelis har vært koblet til klubben.

Imponert over Fernandinho
- Pellegrini var ikke akkurat så hissig som Mancini, men han stod nå helt ytterst i teknisk sone nesten hele kampen, sier Ole Fuglestad til Nettavisen.

Fuglestad er pressekontakt i Manchester Citys norske supporterklubb, og var tilstede på Etihad Stadium under mandagens kamp. Han mener fremdeles det er alt for tidlig å uttale seg om Manuel Pellegrinis innflytelse på laget.

- Gudene vet om det var City som var gode eller om det var Newcastle som ikke klarte noen ting i den kampen. Jeg må se flere kamper før jeg ønsker å si noe om det, sier han.

Fuglestad var svært imponert over Fernandinhos debut for de lyseblå, og tror at også spanjolene Navas og Negredo vil klare seg bra i Premier League.

- Fernandinho ser veldig lovende ut. Han var våken på å ta det defensive arbeidet når Touré løftet seg høyere i banen, og har en god pasningsfot. Negredo er ingen pusling og vil klare det fysiske nivået i ligaen bra, mens Jesus Navas er av nettopp det kaliberet vi ønsker av en ving i City, sier Fuglestad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.