- Han er fra en annen planet. Fra Jupiter!

SCORET TO: Lionel Messi er I VM-form.

SCORET TO: Lionel Messi er I VM-form. Foto: Jon Super (AP / NTB scanpix)

Lionel Messi på vei til å bli VM-konge.

25.06.14 20:36

NIGERIA - ARGENTINA 2-3:

Lionel Messi har scoret 354 mål på seniornivå for Barcelona.

Han er klubbens mestscorende spiller og han har gjort det på 425 kamper. En slik statistikk er det få spillere som kan skilte med i fotballhistorien. I tillegg er Messi fortsatt bare 27 år og kan dermed ha mange gode år igjen på banen.

Det er likevel én ting som alltid blir tatt opp når Lionel Messi diskuteres. Han har fortsatt til gode å vise sine kunster for alvor i et VM-sluttspill. Helt siden han var ung gutt har Messi blitt sammenlignet med Diego Maradona, mannen som driblet Argentina til sitt hittil siste VM-gull i Mexico, tilbake i 1986.

Messi var med i den argentinske troppen både i 2006 og 2010. Begge mesterskapene endte med exit i kvartfinalen, uten at Messi hadde satt sitt helt store preg på mesterskapet. 2014 kan imidlertid bli stjernens år.

- Fra Jupiter
Før møtet med Nigeria onsdag hadde Barcelona-esset allerede sørget for at Argentina var videre fra gruppespillet med to viktige scoringer. I møtet med Nigeria tegnet han seg for to nye fulltreffere og er nå delt toppscorer i VM.

Brasils Neymar står også med fire fulltreffere.

Han ble også den første Argentina-spilleren siden Maradona i 1986 til å score fire mål på rad i et VM, uten at noen andre medspillere har scoret i mellom.

Maradona gjorde det i kvartfinalen og semifinalen i 1986. Skulle Messi lede Argentina hele veien i dette mesterskapet, så vil nok diskusjonen om hvem som er størst av Messi og Maradona legges død - for godt.

Nigeria-trener Stephen Keshi lot seg imponere av Messi.

- Messi må være fra en annen planet. Han er fra Jupiter. Han er en forbannet god fotballspiller. Det kan ingen ta fra ham, sier han etter kampslutt.

Messi var også fornøyd med innsatsen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

PERLE: Lionel Messi satte inn en flott frisparkmål. Foto: Stefano Rellandini (Reuters / NTB scanpix)


- Det er vidunderlig at vi får oppleve dette sammen med det argentinske folk. Nå må vi fortsette jakten på den drømmen vi alle har, sier Messi.

- Vi fant mye rom i dag og hadde flere sjanser enn tidligere, selv om vi møtte et godt lag med gode spillere. Jeg ønsker likevel at vi skal bli bedre. Vi trenger også å jobbe bedre defensivt for å unngå baklengs og holde buret rent.

Ettertraktede Marcos Rojo scoret Argentinas tredje mål i kampen onsdag, mens CSKA-profilen Ahmed Musa scoret begge målene for Nigeria.

Messi og Musa
Det ble en pangåpning på kampen på Estadio Beira-Rio.

Allerede etter tre minutter skulle Lionel Messi sette inn sitt tredje VM-mål i denne turneringen. Angel Di Maria fikk den første sjansen da han ble spilt flott igjennom. Avslutningen var god og var innom både stolpen og keeper Vincent Enyeama før den spratt ut igjen. Returen klinket Messi opp i nettaket.

SCORET: Marcos Rojo scoret for Argentina. Foto: Pedro Ugarte (AFP / NTB scanpix)

Nigeria brukte et snaut minutt på å svare. Michel Babatunde tok med seg ballen opp i banen og spilte ut til Ahmed Musa på kanten. CSKA Moskva-spilleren trakk seg litt innover og curlet ballen rundt Sergio Romero og i mål.

Nok en herlig scoring og lagene var like langt. Det var likevel Argentina som dominerte den første omgangen og skapte de største og farligste sjansene.

I det niende minutt ble Gonzalo Higuain spilt igjennom, men Napoli-spissen, som ikke har vært helt skarp så langt i VM, satte ballen i nettveggen.

Nigeria-keeper Vincent Enyeama er en mann det alltid blir snakket om i de store mesterskapene og i første omgang gjorde han flere gode redninger.

30 minutter var spilt da Angel Di Maria satte Lille-keeperen på prøve. Real Madrid-stjernen klinket til fra distanse, men Enyeama reddet mesterlig.

Det gjorde han også da Lionel Messi fyrte avgårde et frispark minutter før pause. Skuddet fra Messi var godt plassert, men keeperen viste spenst.

Fakta

Spillerbørs

Rett etter fikk Argentina et nytt frispark i god posisjon, etter at Messi ble felt, og denne gangen var det lite Enyeama kunne gjøre. Messi stilte seg opp for å ta frisparkets elv og gjorde det Messi gjør, satte ballen sikkert i kassa.

Dermed ledet Argentina til pause.

Musa og Rojo
Andre omgang åpnet like friskt som den første. Bare minutter var spilt da Nigeria sørget for balanse i regnskapet. Ahmed Musa fikk spasere uforstyrret gjennom Argentinas forsvar og hadde få problemer med å sette inn 2-2.

Grønnbuksene skulle imidlertid ikke få suge på den karamellen lenge. Rett etter slo innbytter Ezequiel Lavezzi en god corner og ved bakerste stolpe dukket Benfica-stjernen Marcos Rojo opp og satte ballen i tomt bur.

De hvite- og blåstripete fortsatte offensiven og Messi var hele tiden sentral. Etter 55 minutter spilte Barcelona-stjernen strålende gjennom til Gonzalo Higuain, men fra skrått hold var ikke avslutningen god nok og keeper reddet.

En av de mer bisarre situasjonene i kampen skjedde etter 65 minutter. Michel Babatunde ble liggende nede etter å ha bli truffet i armen av et skudd fra en medspiller. Det kunne se ut til at Nigeria-spilleren faktisk brakk armen i denne situasjonen og han måtte byttes ut.

Etter hvert valgte Argentina-trener Alejandro Sabella å ta ut Messi for å hvile ham til tøffe kamper senere i mesterskapet. Inn kom Ricky Alvarez.

Etter at Messi forlot banen gikk intensiteten en smule ned og de to lagene visste nok at begge var videre til åttedelsfinale. Argentina hadde fortsatt et lite initiativ og skapte de største farlighetene, men flere mål ble det aldri.

Argentina vant dermed gruppen med full pott, ni poeng. Nigeria ble nummer to med fire poeng, mens Bosnia ble nummer tre og Iran endre sist.
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.