RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

- Han er gullkalven vår

Sist oppdatert:
«Norges Maradona» har scoret flere lignende mål tidligere, røper treneren.

Mjøndalens Mads Hansen ble kjent for det ganske land etter å ha scoret årets mål i norsk fotball, noe han vant Gullballen for.

Nå har også en rekke utenlandske medier kastet seg på hyllesten .

Les og se video:«Den norske Maradona» hylles i Europa

Hovedpersonen selv skjønner nesten ikke hva som foregår.

- Det var en kompis som fortalte meg i går at det sto om meg i Spanias største sportsavis Marca. Det var såpass stas at jeg måtte si fra til treneren, sier Mads Hansen til Nettavisen.

25-åringen, som jobber fulltid som Key Account Manager i Kelkoo ved siden av fotballen, mener det er viktig å utnytte publisiteten fullt ut.

- Klubben jobber med sponsorer for tiden, så det er viktig å smi mens jernet er varmt. Dette er i hvert fall ikke negativt overfor sponsorer, sier Hansen som i kraft av sin jobb vet nettopp det.

Annonse: Spill Lotto og Tipping på mobilen

- Han har gjort det før
Og Mjøndalens trener, Vegard Hansen – for øvrig ikke i slekt med Mads Hansen, er ikke i tvil om at navnebroren er verdifull for laget på flere måter.

- Han er en av våre aller beste spillere, noe han har vært i mange år. Mads er stabilt veldig god, sier Vegard Hansen til Nettavisen.

Stabilt god, men også med de ekstreme toppene.

- Jeg har sett tilsvarende scoringer fra ham tidligere, selv om dette var et spesielt langt raid. I 3. divisjon gjorde han det ofte, og av og til i 2. divisjon og. Han har et voldsomt driv, så det er ikke tilfeldig at han gjør slike raid. Men det er ganske utrolig at han får det til på et såpass høyt nivå i en så viktig kamp, mener trener Hansen.

Viktig scoring i viktig kamp
Mads Hansens drømmemål i 2-1-seieren over Hønefoss i nest siste serierunde ble direkte avgjørende for Mjøndalens skjebne.

- Hadde vi ikke vunnet den kampen hadde vi rykket ned, konstaterer Vegard Hansen vitende om at Ham-Kam da ville overtatt Mjøndalens sikre plass på bedre målforskjell.

Mads Hansen stemmer i.

- Det morsomste med målet var at det var en viktig scoring i en viktig kamp. Det hadde vært noe annet om det var en 1-4-redusering, men nå var det med på å sikre plassen til Mjøndalen, sier han.

Likevel var han ikke forberedt på all oppmerksomheten han skulle få.

- Det har eskalert helt utover det jeg hadde forventet. Det var en fin scoring, men at den skulle bli tatt opp i utlandet hadde jeg ikke trodd. Det er veldig stas, og jeg har fått veldig mange positive tilbakemeldinger både etter scoringen, etter at jeg vant Gullballen, og nå etter de utenlandske oppslagene, forteller Hansen.

- Gullkalven vår
Midtbanespillerens gode spill, toppet med det fantastiske målet, kan vise seg å bli lønnsomt for Mjøndalen dersom større klubber skulle komme på banen.

- Vi har ikke fått noen konkrete henvendelser fra andre klubber, men vi er åpne for tilbud. Han er gullkalven vår, så det vil ikke bli noe billigsalg. Vi selger ikke Mads for en million, for å si det sånn, sier treneren.

Mads Hansen har fortsatt to år igjen av kontrakten med Mjøndalen.

- Men drømmen er å kunne leve av fotballen. Jeg misunner de som kan gjøre det, sier han.

I Mjøndalen må han altså jobbe fulltid ved siden av, så for å leve ut drømmen må større klubber vise interesse.

- Dersom det dukker opp noen tilbud får jeg ta stilling til det da. Sånn det ser ut nå blir jeg i Mjøndalen, avslutter «Norges Maradona» Mads Hansen.

Les og se video:«Den norske Maradona» hylles i Europa

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere