- Han er helt utrolig

Foto: Ap/Scanpix

Robin van Persie fortsetter å bøtte inn mål for Arsenal.

24.11.11 09:16

ARSENAL - BORUSSIA DORTMUND 2-1

Takket være en superspiss i kanonform er Arsenal kvalifisert til neste runde i Champions League - én runde før gruppespillet er over.

Robin van Persie har imponert stort denne sesongen og ble nok en gang tungen på vektskåla da fjorårets tyske mester Borussia Dortmund kom på besøk.

Byttet to i førsteomgang
Det var ingen festforestilling publikum ble servert på Emirates i første omgang, men Arsenal-fansen bryr seg nok lite om det så lenge avansementet er i boks.

Uheldige Borussia Dortmund måtte gjøre to spillerbytter allerede før 28 minutter var spilt. Viktige Sven Bender og stortalentet Mario Götze måtte begge forlate ut med skader.

Tyskerne var avhengige av seier for å sikre avansement, men ble nok hemmet av de tidlige byttene som måtte gjøres.

Ingen av lagene klarte i alle fall å skape en eneste stor sjanse i førsteomgang.

Arsenal var nærmest da Theo Walcott ble spilt fri på kanten og slo foran mål. En oppmerksom Roman Weidenfeller var ute og fikk bokset ballen unna før noen Arsenal-spillere fikk avsluttet.

Ustoppelige van Persie
I andre omgang startet gjestene friskt og japaneren Kagawa fikk en brukbar sjanse da han kom alene med Wojciech Szczesny. Polakken avverget imidlertid skuddet fra skrått hold enkelt og greit.

Så var det denne Robin van Persie da. Nederlenderen er i kanonform og slutter ikke å score mål for Arsène Wengers lag.

Etter et glitrende forarbeid av Alexandre Song på høyresiden steg van Persie til værs og headet inn ledermålet for Arsenal.

Fire minutter før slutt avgjorde nederlenderen kampen etter at Tomas Vermaelen stusset ballen til scoringsmaskinen, som enkelt kunne spasere ballen i mål.

Alexandre Song har virkelig latt seg imponere av det Robin van Persie har prestert den siste tiden.

- Han er helt utrolig. Jeg er svært takknemlig for at jeg spiller på lag med ham. Vi må bare håpe at han holder seg skadefri og i form. Vi gjør det alltid bra når Robin er god, sier Song til Viasat.

Borussia Dortmund fikk sitt reduseringsmål ved Shinji Kagawa noen minutter senere, men kom aldri i nærheten av et utligningsmål.

Dermed er Arsenal, som førte engelske lag, videre til sluttspillet i Champions League.

I den andre kampen i Gruppe F vant Olympiakos 1-0 på bortebane mot Marseille.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.