*Nettavisen* Sport.

- Han er i verdensklasse

Foto: Scanpix / AFP

Falcao avgjorde enda en Europa League-finale på egenhånd.

10.05.12 08:44

ATLETICO MADRID - ATHLETIC BILBAO 3-0: Radamel Falcao scoret i sin andre Europa League-triumf på rad. Ett for Porto ifjor ble til to i år, da Atletico triumferte i Bucuresti.

Motstander Athletic Bilbao gikk ut i sin sedvanlige aggressive spillestil, som de har lykkes så godt med i de tidligere rundene. Ballen så de imidlertid ikke mye til.

Fantastiske Falcao
Det var nemlig Atletico som skulle finne nettmaskene først. Og for en måte Radamel Falcao valgte å innlede Europa League-finalen på.

Den lille giganten hadde allerede puttet ti ganger på fjorten kamper i årets Europa League. Det ellevte sto ikke tilbake for noen av dem.

I det åttende minutt mottok colombianeren ballen på kanten av Bilbaos sekstenmeter. Resten fikk han til å se enkelt ut. Et par finter mot venstre og vips var to forsvarere borte. Det neste touchet sendte lærkula knallhardt opp i motsatt kryss. Fantasi-scoring av Falcao.

- Han er en utrolig spiller. Det er verdensklasse, skrøt Henning Berg i TV2s studio.

- Burde vært utvist
Etter målet var det et Atletico som tilsynelatende så fornøyd ut med den gode starten.

Anført av en solid Iker Muniain kom Bilbao spillemessig mer inn i kampen, og var nære utligning da Fernando Llorente volleyet ballen utenfor etter 20 minutter.

Like etter så frustrasjonen ut til å ta over hos baskernes midtbanespiller Ander Herrera. En idiotisk takling bakfra mot Atleticos Diego, ble kun belønnet med gult kort av kveldens tyske kampleder, Wolfgang Stark.

- Der er han heldig som ikke blir utvist, var Henning Bergs klare dom.

29 på 29
Der Bilbaos spydspiss misset sin største mulighet i første omgang, har Madrid-laget en de virkelig kan stole på.

For andre gang i løpet av en drøy halvtime gjorde Falcao Llorente til statist, i den på forhånd så omtalte spissduellen.

Med en meget troverdig skuddfinte lurte han bort Bilbao-stopperne, før han banket ballen i mål bak stakkars Iraizoz. Falcaos 29. mål på samme antall Europa League-kamper.

Kamp nesten til slutten
Marcelo «El Loco» Bielsa er ikke galere enn at han innså at noe måtte gjøres. Ut fra garderoben etter pause kom den baskiske stoltheten med to nye spillere.

Og med endringene så Athletic Bilbao ut som et langt farligere lag. Utover i omgangen tok man over mer og mer av spillet. Fra det 70. minutt vokste sjansene seg større og større, men ingen av Bilbao-spillerne maktet å få ballen forbi Atletico-keeper Courtois.

Samtidig var Madrid-laget farlige på kontringer. Falcao kunne fort fått sitt hat-trick, men ble nektet av stolpen. Det skulle allikevel aldri bli avgjørende, da Diego for sikkerhets skyld avgjorde finalen. Fem minutter før slutt tråklet han seg igjennom Athletic-forsvaret og avsluttet kontant i lengste hjørne.

Finalen var så til de grader avgjort.

Og helten ble - som ifjor - Radamel Falcao.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.