RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SCORET: Iver Fossum feirer med Peter Kovacs.
SCORET: Iver Fossum feirer med Peter Kovacs. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

- Han er ikke like spektakulær som dem

Sist oppdatert:
Men Iver Fossum  (17) har en stor framtid.

STRØMSGODSET - BODØ / GLIMT 2-0:

DRAMMEN (Nettavisen): Mye har handlet om 15 år gamle Martin Ødegaard i Strømsgodset denne sesongen. Unggutten spilte fra start i torsdagens møte med Vålerenga i Oslo, og på en svak Godset-dag, imponerte Ødegaard.

Midtbanespilleren er imidlertid ikke den eneste unggutten som står overfor et gjennombrudd i Godset-drakt denne sesongen. I møtet med Bodø/Glimt søndag var Ødegaard plassert på benken, mens 17 år gamle Iver Fossum spilte fra start. Fossum startet også møtet med Odds Ballklubb sist helg.

På Marienlyst søndag tok det bare åtte minutter før 17-åringen presenterte seg. Etter forarbeid av Mounir Hamoud, smelte han vertene opp i ledelsen.

- Da Øyvind (Storflor) hoppet over ballen skjønte jeg at det var en veldig stor mulighet for å score, sier en omsvermet Fossum til pressen.

- Tar lite plass
Unggutten var ikke på banen mot Vålerenga torsdag.

- Nei, da fikk jeg rett og slett ikke spille. Så det var greit å spille igjen nå. Jeg har fått starte tre kamper og det er positivt, sier Fossum til Nettavisen.

- Jeg må bare gjøre det bra og gradvis spille meg til fast plass, sier han.

Trener Ronny Deila mener 17-åringen har fløyet inn litt under radaren.

- Han tar lite plass, men er klok på valg, har gode holdninger og kommer til å bli en veldig god spiller. Du vet hva du får meg ham. Han er til å stole på.

- Dette blir ikke det siste målet hans i Tippeligaen, sier Godset-sjefen.

Deila tror Fossum har fått mindre oppmerksomhet enn mange av de andre stjerneskuddene, på grunn av at han ikke er den spektakulære typen.

- Han har vært litt i skyggen av folk som Ødegaard og Gustav Wikheim. Det er kanskje fordi han presterer på det jevne hele veien. De andre er mer spektakulære, men de som følger med ser at Iver er på et høyt nivå, sier han.

Storbæk ute
Deila måtte klare seg uten vekteren Jarl-André Storbæk søndag. Forsvarsspilleren sto på lagoppstillingen, men var aldri på banen.

SKRYTER: Ronny Deila skryter av Iver Fossum (17).

- Storbæk skulle starte, men har slitt litt med ryggen denne uka og var ikke hundre prosent. Da får du ikke starte her. Marius (Høibråten) kom inn og gjorde en veldig god kamp, sier Strømsgodset-treneren om veteranen.

Selve kampen mot Glimt var Deila også fornøyd med.

- Jeg kan ikke kritisere noe som er på cruisekontroll. Vi slipper dem aldri inn i kampen og jeg er fornøyd med gjennomføringen, sier Ronny Deila.

- Vi pratet om at vi skulle rundt på kant og komme til innlegg, slik at indreløperne kunne komme fram og midtbanespillerne score. Det skjedde med én gang og det andre målet var en kopi. Vi faller litt ut av det etter hvert, men kommer inn i det igjen i andre omgang, men får ikke drept kampen.

Sentral Hamoud
Publikum måtte altså bare vente åtte minutter før de kunne reise seg i begeistring på Marienlyst søndag. Mounir Hamoud gjorde et godt forarbeid på kanten og så opp. Der så han Iver Fossum komme og la perfekt ut. Unggutten satte bredsiden til og Glimt-keeper Pavel Londak kunne lite gjøre.

Som alltid når det spilles kamp i Drammen handler det meste om Godset og det gjorde også søndagens første omgang. 24 minutter var spilt da vertene doblet ledelsen og igjen var det høyre back Mounir Hamoud som var sentral.

Et innlegg fra Øivind Storflor ble stusset videre i feltet og havnet hos Hamoud. Backen klemte til og fra rundt 16 meters hold satte han ballen i mål.

Backen, som i 2009 ble tatt ut på landslaget av Egil Drillo Olsen, men som aldri kom inn til sin debut, har som kjent en fortid i nettopp Bodø/Glimt.

(artikkelen fortsetter under bildet)

SENTRAL: Mounir Hamoud både scoret og serverte.


For gjestene hadde både Ibba Laajab og Trond Olsen brukbare muligheter i første omgang, men begge ble nektet av Adam Larsen Kwarasey i buret.

Hjemmelaget hadde også muligheter til å øke ledelsen ytterligere, som for eksempel etter 34 minutter, da Francisco Junior fikk ballen fra Storflor og avsluttet fra kort hold, men Londak var med på notene og hindret scoring.

Like etter måtte den rutinerte Glimt-keeperen for øvrig ut på grunn av en skade. Inn mellom stengene kom tidligere Fredrikstad-keeper Lasse Staw.

Da dommer Tom Harald Hagen blåste for pause, sto det fortsatt 2-0.

Madsen tilbake
Etter hvilen kunne hjemmelaget tillate seg å legge flere folk bak ballen og kontrollere det hele. Dette ga også Godset flere gode kontringssjanser.

Både i det 58. og 64. minutt stormet drammenserne i angrep med mange folk, mens Bodø/Glimt var på hæla. Ved én anledning ble avslutningen stoppet av en god Vieux Sané, mens ved det andre tilfellet var presisjonen for dårlig.

Unge Fossum var også etter pause mye involvert for Strømsgodset og 17-åringen kom til noen gode sjanser, uten at det ble nettsus på unggutten.

(artikkelen fortsetter under bildet)

JUBEL: Iver Fossum, Peter Kovacs og Mounir Hamoud jubler for scoring.


Bodø/Glimt klarte ikke å skape all verden offensivt og en mulighet for Trond Olsen rett etter sidebytte var lenge beholdningen for laget fra Nordland.

Med 25 minutter igjen å spille steg jubelen betraktelig på Marienlyst. Det var ikke fordi Lars Sætra gikk ut, men fordi Kim Andre Madsen kom inn. Stopperen har ikke vært på banen før denne sesongen på grunn av skade.

Godset fortsatte å kjøre på i det som ble en underholdene, men målløs andre omgang. Da sluttsignalet gikk sto det fortsatt 2-0 til drammensklubben.

Dette betyr at Godset er oppe på andreplass med 16 poeng etter sju kamper, to bak lederlaget Molde. Bodø/Glimt blir stående med sine fem poeng.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere