*Nettavisen* Sport.

- Han er ikke typen som skryter av det

Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

Men 33-åringen kan bli gull verdt for Godset.

15.09.13 19:06

STRØMSGODSET - ODD 3-1:

DRAMMEN (Nettavisen): Strømsgodset får stadig vekk skryt for sitt arbeid med unge spillere.

Og mye av dette skrytet er velfortjent, men i all glansen er det fort gjort å glemme at én av drammensklubbens aller viktigste spillere er en 33 år gammel trønder, med masse erfaring.

Mot Odd Grenland var det midtbanemann Nana Adjei-Boateng som ble den store helten med sin 2-1-scoring 13 minutter før slutt, men innlegget, ja det kom selvsagt fra assistkongen Storflor.

Dette var hans tiende målgivende pasning for sesongen og det er det klart høyeste tallet i Tippeligaen. På andreplass følger Starts Espen Børufsen, tre bak, med sine sju assists i 2013.

- Skryter ikke
Storflor har også bidratt med fire ligamål for Godset denne sesongen og ligger slik an til å sette ny scoringsrekord i sin tid som Godset-spiller. Bestenotering på antall ligamål er fem fra 2009.

- Han er ikke den typen som skryter av seg selv, og det han gjør, men går du inn i materien, så ser du at han er profesjonell til fingerspissene. Han er nøye med seg selv og et godt forbilde for de unge spillerne. Øyvind er en type som elsker å spille fotball, sier Godset-trener Ronny Deila til Nettavisen.

- Hvor viktig er han for dere?

- Han har vært assistkongen i norsk fotball i flere år nå, og er en utrolig fotballklok spiller. Han skaper trygghet rundt seg og relasjoner. Han er utrolig flink til å sette opp folk i situasjoner der de er gode.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

- Høyt på rankingen
Storflor selv innrømmer overfor Nettavisen at han sjelden har vært bedre enn han er nå.

- Ja, sånn jevnt over er jeg veldig høyt på den rankingen. Jeg er som resten av laget, bra store deler av sesongen, men har noen perioder der jeg ikke er så bra, sier kantspilleren til Nettavisen.

- Men om det ikke blir noe ut av det til slutt, har ikke det så mye å si. Jeg ser oppover, sier han.

33-åringen er omgitt av unggutter på alle kanter, men tenker ikke så mye på akkurat det.

- Om det trigger meg ekstra å vise at jeg holder mål med unggutta? Nei, jeg tenker ikke så mye på akkurat det, men det er selvsagt viktig å holde tritt med dem også, sier trønderen til Nettavisen.

- Et par år til
Storflor ser for seg et par år til på fotballbanen, før støvlene legges bort.

- Jeg har jo en kamerat ute her som er 39 (Frode Johnsen), men jeg ser ikke for meg at jeg spiller så lenge. Det blir vel ett eller to år til, forteller Storflor etter 3-1-seieren over Odd søndag.

Trener Ronny Deila tror også vingen har flere gode år igjen.

- Han er lettrent og kan holde på lenge til. Det viktigste er at han holder seg skadefri. Øyvind er heller ikke den typen som kaster seg inn i de farligste taklingene, så det skal nok gå bra, sier Deila.

Seieren mot Odd søndag, som Storflor altså var svært sentral i, betyr at Godset fortsatt har kontakt med Rosenborg i kampen om gullet. Drammenserne står med 46 poeng fra 23 kamper så langt i år.

Tidlig scoring
Storflor viste seg positivt fram allerede i det 10. minutt. Godset hadde vært det beste laget innledningsvis og det var slik sett ikke ufortjent at vertskapet tok ledelsen tidlig i første omgang.

Strømsgodsets kantspiller kombinerte fint med ute på siden med Lars-Christopher Vilsvik, og sendte backen igjennom med en presis og nydelig stikker. Vilsvik dro seg litt inn og la inn foran mål.

I klyngen av spillere kom Abdi Ibrahim først på ballen og satte den enkelt forbi André Hansen.

Odd kom etter hvert mer og mer med i kampen og spesielt på dødball var gjestene farlige. På flere cornere, der Adam Larsen Kwarasey var uryddig i feltarbeidet, ble det store sjanser for Odd.

I det 34. minutt kom veteran Frode Johnsen til en heading fra corner, men i denne situasjonen var Kwarasey patent og reddet mesterlig. På to påfølgende cornere ble det imidlertid klabb og babb.

Begge ganger slapp Godset med skrekken, men gjestene var bare marginer unna en utligning.

Mer Storflor
I andre enden av banen handlet fortsatt mye om Øyvind Storflor. Etter 36 minutter fikk trønderen ballen i fin posisjon og prøve og curle den i hjørnet. Avslutningen gikk litt utenfor Odds mål.

Helt på tampen av første omgang var Storflor også nær ved å lure et frispark forbi Hansen i buret. Alle ventet innlegg, men Godset-spilleren skjøt hardt og lavt rett mot målet til Odd-keeperen.

Hansen glapp først ballen, men klarte å få fatt på den igjen, før returjegerne ankom foran mål.

Nærmere kom ingen av lagene flere scoringer og dermed sto det 1-0 til vertene til pause i Drammen.

Drama i Drammen
Godset kom også best i gang etter hvilen og Martin Rønning Ovenstad var nær ved scoring da han banket til direkte da ballen falt ned hos ham i feltet etter et innlegg. Skuddet gikk like utenfor.

I det 62. minutt var det i stedet gjestene som skulle slå tilbake. Thomas Grøgaard fant Herolind Shala, som igjen fant Frode Johnsen. Veteranen kom på ballen og satte inn sitt syvende mål for sesongen.

Lagene var plutselig like langt.

Det skulle likevel bli Godsets kveld og da Lars Kristian Eriksen ble utvist med rundt 13 minutter igjen av kampen, på grunn av to gule kort, grep hjemmelaget sjansen. Storflor var som nevnt servitør.

Frisparket havnet på hodet til Nana som ordnet 2-1 på Marienlyst. Helt på tampen satte innbytter Dio inn vertenes tredje for kvelden og sørget for at det til slutt ble en komfortabel seier.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.