RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han er jo Nordens Iniesta

Foto: Erlend Aas/Scanpix
Jörgen Lennartsson var i strålende humør da han ble presentert som ny Stabæk-trener.

FORNEBU (Nettavisen): - Jeg og Janne (Jönsson) har et ganske likt syn på fotball og lederegenskaper. Slik Stabæk spiller, stemmer overens med mitt syn på fotball. Jeg ønsker å spille angrepsorientert pasningsspill, sier Stabæks nye trener Jörgen Lennartsson om sin trener- og fotballfilosofi.

Den svenske U21-landslagstreneren har dermed blitt hentet inn til bærumsklubben for å videreføre den trenden som klubben allerede har bygget opp, og ikke revolusjonere spillestilen.

- Nordens Iniesta
Det var likevel en meget munter svenske som presenterte seg selv foran pressekorpset på Telenor Arena mandag. Og da det uunngåelige spørsmålet om spillestil ble stilt, dukket navn som Andres Iniesta og Xavi opp i munnen til 45-åringen.

- Måten vi skal spille på må jo legges opp rundt de spillerne vi har til rådighet. Om man har spillere som Xavi og Iniesta, eller to trebein. Men vi har jo Nordens Iniesta her, sier Lennartsson og nikker bort til Pontus Farnerud som hadde kommet ned fra trimrommet for å overvære pressemøtet med den nye sjefen.

Midtbanespilleren har slitt mye med en skade i lysken de siste månedene og har måttet se mye av en relativt svak sesong fra sidelinjen. Nå gleder han seg til å kunne jobbe sammen med en ny trener og landsmann som han kjenner godt til fra før.

- Jeg kjenner godt til hva han har utrettet tidligere. Han har utviklet utrolig mange gode spillere de siste årene, og ledet et U21-lag som har gjort det veldig bra, sier Farnerud.

Sammenligningen med VM-helten ønsker han imidlertid ikke å kommentere ytterligere, og mener det fort kan føre til press.

Signerte onsdag
Allerede onsdag i forrige uke ble Lennartsson klar for klubben, men begge parter bestemte seg for å vente med å offentliggjøre det hele til mandag. Til tross for at det lenge har vært enighet i media om at han skulle bli Janne Jönssons arvtaker.

Mannen fra Växjö har vært med det svenske U21-landslaget siden 2005, og har tidligere hatt diverse trenerverv i klubber som Öster IF, Helsingborg, og BK Häcken. Det er imidlertid bare i sistnevnte klubb at han har vært hovedtrener. I perioden 2002-2004 ledet han laget fra Superettan og opp i Allsvenskan.

Totalt sett han vært involvert i fotball som trener siden slutten på 1970-tallet, og er slik sett likevel en meget rutinert fagmann.

Utenfor fotballbanen fortrekker han familie og musikk.

- Jeg er pappa til to barn, en gutt og en jente. Og har fult opp med det. De er også aktive innen håndball og fotball.

- Ellers er jeg glad i musikk. Og idrett generelt.

- Hva slags musikk?

- U2, Cold Play, Bruce Springsteen .. .den typen, sier han.

Så kanskje Stabæk-fansen kan glede seg over litt rock & roll-fotball når Lennartsson overtar roret den 1.1.2011, og kanskje treneren kan få med seg en og annen konsert i sin nye arena.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere