*Nettavisen* Sport.

- Han er laget for å score mål

MATCHVINNER: Mushaga Bakenga scorer det viktige 1-0-målet For Rosenborg mot Stabæk.  Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Mushaga Bakenga har scoret mål i hver eneste Rosenborg-kamp han har spilt i år. Det overrasker ikke trener Kåre Ingebrigtsen.

11.09.16 21:11

STABÆK - ROSENBORG 0-2:

NADDERUD (Nettavisen): Aalesunds nedsabling av Start på fredag sørget for at sunnmøringene klatret over Stabæk på tabellen, og dermed var det et lag på nedrykksplass som tok imot suverene Rosenborg på Nadderud søndag ettermiddag.

Gjestene på sin side hadde 15 poeng ned til lagene bak på tabellen før oppgjøret, og med sju kamper igjen å spille også en solid hånd på seriegullet.

Og mot Stabæk så det ut som om trønderne allerede hadde innkassert gullet.

I 85 minutter gikk Rosenborg-maskineriet for halv maskin, og gjestene fra Midt-Norge slet med å trenge gjennom Stabæk-forsvaret. Men fem minutter før slutt var Mushaga Bakenga på rett plass på rett tid, og headet Rosenborg enda et skritt nærmere seriegull med sin 1-0-scoring.

På overtid sørget Mike Jensen for 2-0, og dermed kan trønderne så å si feire seriegull - seks runder før slutt i Tippeligaen.

- Den kjenner vi igjen

Og det var altså en hjemvendt sønn som ble matchvinner på Nadderud.

Mushaga Bakenga forlot Rosenborg i januar 2012, og fire og et halvt år senere vendte han tilbake til klubben - etter først å ha blitt skjelt ut av Rosenborgs fans, under låneoppholdet i Molde i 2015.

Nå har trønderne garantert tilgitt sin angrepsspiller.

På de tre kampene han har vært involvert i for Rosenborg etter overgangen i juli, har Bakenga scoret fire mål. Mot Stabæk kom den avgjørende scoringen da 24-åringen luktet en retur fra keeper Sayouba Mande. Bakenga vippet ballen over keeperen, og headet selv inn målet.

- Den kjenner vi igjen, vi som ser han på trening hver eneste dag, sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen om scoringen etter kampen.

Treneren er ikke overrasket over scoringsformen til Bakenga - som altså har scoret i hver eneste kamp han har spilt i for Rosenborg etter comebacket for trønderne.

- Han er laget for å score mål. Det visste vi da vi hentet ham, sier Ingebrigtsen.

- Det ser lyst ut

- Det kommer et skudd, og jeg gjør det jeg må gjøre. Jeg er først på ballen, sier Bakenga selv etter kampen, og skryter av eget lag etter 2-0-seieren over Stabæk.

- Stabæk hadde gjort jobben sin. Vi måtte være tålmodige, og vi presset på. Jeg mener det er en av de beste bortekampene vi har gjort i år, sier Bakenga til Nettavisen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

SLITESEIER: Rosenborg og Mike Jensen måtte slite lenge med Stabæk, men scoringen kom til slutt - i det 85. spilleminuttet. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Seieren betyr at avstanden ned til Odd på andreplass fortsatt er på 15 poeng, sju kamper før endt sesong i Tippeligaen.

- Innser selv dere spillerne at det blir gull til Rosenborg i år nå?

- Det ser sånn ut. Men vi tar ingenting for gitt. Vi vet at ting ser lyst ut, men vi må gjøre jobben vår. Hvis ikke er det uprofesjonelt, ikke bare for oss, men overfor de lagene vi møter også, sier Bakenga

Nekter å feire

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen nekter å feire noe gull sju runder før slutt.

- Nei, det ville vært for dumt, sier han.

- Men dere har 15 poeng ned til andreplassen?

- Det betyr svært lite. Vi har igjen sju kamper. Så håper vi at vi kan feire i siste hjemmekamp mot Bodø/Glimt. Samtidig vil vi at spillet skal bli enda litt bedre. I fjor bikket det litt ned på høsten, i år vil vi at det skal bikke litt oppover.

Sjansefattig

Men første omgang på Nadderud var, med all respekt å melde, både sjansefattig og til tider søvndyssende. Stabæk så ikke ut til å evne å skape målsjanser, mens Rosenborg ikke gadd.

For selv om det var gjestene som hadde ballen mest, så trønderne uinspirerte ut, og slet altså med å trenge gjennom et hjemmeforsvar ledet av Morten Morisbak Skjønsberg i sin 255. tippeligakamp for Stabæk - flere enn noen andre i bærumsklubben.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

2-0: Rosenborg og Mike Jensen (i midten) jubler over 2-0 og spikeren i Stabæk-kista. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Lite å skrive hjem om fra første omgang, altså, men etter hvilen tok det ikke lang tid før kampen tok litt mer fyr.

Gedigen Konradsen-sjanse

Seks minutter ut i andre omgang burde det stått 0-1 på resultattavla. En Rosenborg-corner endte opp hos Anders Konradsen, som sto helt alene på en meters hold, men utrolig nok klarte midtbaneankeret å styre headingen utenfor mål.

Det virket som om Kåre Ingebrigtsen hadde gitt tydelig beskjed til sine gutter i pausen, for nå skrudde gjestene opp tempoet.

Kvarteret ut i omgangen testet Elba Rashani skuddfoten fra 20 meters hold, og tvang Stabæk-keeper Sayouba Mande ut i full strekk.

Stabæk på sin side kom også til enkelte sjanser, men det var sjeldent det var direkte farlig foran Adam Larsen Kwarasey i Rosenborg-buret.

For det var Rosenborg kampen handlet om nå. Gang på gang fosset trønderne i angrep, men Skjønsberg og co. i forsvaret holdt stand. Og på tross av presset, ble det aldri et skikkelig fyrverkeri av en fotballkamp på Nadderud.

Snappet opp returen

De 4938 tilskuerne belaget seg på et målløst uavgjort-resultat, men i det 85. minuttet falt avgjørelsen.

Innbytter Gudmundur Thorarinsson forsøkte seg fra 20 meter, og keeper Sayouba Mande måtte gi retur. Der var en annen innbytter, Mushaga Bakenga, på plass, fikk en fot på ballen, og headet sin egen lobb i mål fra kort hold.

Rosenborg kunne juble, mens Stabæk-fansen fortvilte.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

FIRE AV SJU: Stabæk-trener Antoni Ordinas mener laget trenger fire seiere på de sju siste kampene for å redde eliteseriekontrakten. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

På overtid sørget Mike Jensen for mer Rosenborg-jubel, da han doblet Rosenborgs ledelse alene mot Sayouba Mande etter å ha blitt spilt gjennom av målscorer Bakenga.

Dermed måtte også dagens rekordmann gå slukøret av banen.

- Heller poeng enn rekord

- Jeg ville heller hatt tre poeng enn rekord, for å si si det sånn, sier Morten Morisbak Skjønsberg til Nettavisen etter kampen.

Mannen som før kveldens kamp sto likt med Jon Knudsen i antall Stabæk-kamper på toppnivå, og som nå troner alene på toppen, tror likevel at laget kommer til å holde seg i eliteserien også neste sesong.

Akkurat nå befinner Stabæk seg under nedrykksstreken, to poeng bak Aalesund på kvalikplass, mens Rosenborg har 15 poeng ned til serietoer Odd.

- Vi har sterk tro på den fotballen vi driver med. Vi møter en del av de lagene rundt oss på tabellen her på Nadderud i høst. Der kan vi ta poengene vi trenger, mener Skjønsberg.

Det samme sier Stabæk-trener Antoni Ordinas.

- Må vinne fire av sju

- Vi skal spille mot mange av lagene som konkurrerer om det samme som oss. Vi må vinne fire av de sju siste kampene, mener spanjolen.

- Hvordan skal dere klare dere?

- Vi må vinne kamper.

- Og hvordan gjør dere det?

- Først må vi skjerpe holdningene våre. Det skal jeg ikke klage på i dag. Det er bare i én av kampene med meg som trener at spillerne ikke har hatt holdningen som trengs, men den må være på topp hele tida. Holdningene må være der, dernest kommer kvaliteten på spillet. De to må sitte, sier Stabæk-sjefen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag