RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han er mer etterspurt enn Ødegaard

Sist oppdatert:
Alle vil vite mer om denne spilleren.

En rekke klubber i Premier League jakter en ny midtstopper om dagen, men det er få solide alternativer tilgjengelig på markedet for tiden.

En som imidlertid kan være på vei til balløya er Villarreals Gabriel Paulista. Han blir koblet med både Arsenal og Manchester United fredag. Arsenal skal lenge ha vist interesse for brasilianeren og Gabriel skal være interessert.

- Etterspurt
Denne interessen har ifølge C Mores La Liga-ekspert Petter Veland ført til en enorm nysgjerrighet blant norske og utenlandske Gunners-supportere.

- I disse Martin Ødegaard-dager, er det faktisk Gabriel jeg får flest spørsmål om, forteller eksperten og kommentatoren i et intervju med Nettavisen.

- Jeg er selv Villarreal-supporter, så jeg har et spesielt forhold til Gabriel. Men hvis du sammenligner med ryktene om at Giuseppe Rossi, Santi Cazorla eller Mateo Musacchio skulle bort fra klubben, så stikker ikke disse ryktene på samme måte i supporterhjertet. I hvert fall ikke for summene som blir nevnt.

Det er snakk om at klubbene i Premier League skal være villig til å legge opp til 20 millioner euro på bordet for å få midtstopperen på plass i vinter.

- Villarreal har en sunn økonomi, de trenger ikke å selge, men de ser at Gabriel er i media og flørter med andre klubber. Det liker de ikke. Jeg tror ikke et salg vil være hundre prosent bundet opp mot utkjøpsklausulen på 20 millioner euro. Får de 15 millioner euro for ham, er jeg som supporter glad for at de får solgt ham for så mye penger, sier Veland om brasilianeren.

- Er han en god stopper?

- Han er god, men han er bare fast fordi Mateo Musacchio har vært ute med skade en stund nå. Musacchio og Victor Ruiz er i mine øyne bedre stoppere, som holder høyere nivå og har større potensial. Gabriel har tatt store steg siden sist sesong, da var han veldig uferdig. Nå er han litt uferdig.

LA LIGA-EKSPERT: Petter Veland.

- Han er på riktig vei, men han er en spillertype som har blitt detaljstyrt på hver eneste trening under Marcelinos ledelse. Han kan være litt vanskelig å ha med å gjøre, en løs kanon på dekk, som må bli forklart ting veldig nøye, forteller Veland om stopperen.

- Må ta jobben
Veland mener at om brassen skal kunne bli en toppspiller i Premier League, må en eventuelt kjøpende klubb ta på seg samme jobb som Villarreal.

- I Villarreal har de sett at om de skal få noe ut av ham, må de legge inn ekstra innsats. De må lede ham, som en blindehund, nærmest. Hvis Arsenal vil gjøre den jobben, og de har vel nok trenere til å kunne gjøre det, uten at det går på bekostning av noe annet, kan han fortsette å ta nye steg, sier C More-profilen.

- Han er en spiller som kan forsterke Arsenal på sikt. Han er ikke spilleren som på egen hånd skal sikre Arsenal Champions League-spill og sørge for at det blir slutt på personlige feil og baklengsmål.

Veland mener at Gabriel per dags dato er et fint tredjevalg i Arsenal.

Se mer av intervjuet med Petter Veland om Gabriel Paulista i videoen øverst i denne artikkelen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere