RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han er på nivå med Thierry Henry

HØSTER ROS: Alexis Sanchez sammenlignes med Thierry Henry.
HØSTER ROS: Alexis Sanchez sammenlignes med Thierry Henry. Foto: Owen Humphreys (Pa Photos / NTB scanpix)
Arsenal-nykommer høster ros.

Arsenal brukte rundt 30 millioner pund på å sikre seg Alexis Sanchez fra Barcelona i sommer og det ser ut til å være en svært god avtale.

På sine 15 første kamper for Arsenal har chileneren nettet åtte ganger og tilført klubben sårt trengt målteft, spesielt med Olivier Giroud ute skadet.

Lørdag scoret Sanchez begge målene da Sunderland ble slått 2-0. Lagkompis Mathieu Flamini er ikke i tvil om at Arsenal her har skutt gullfuglen.

Franskmannen sammenligner Sanchez med en ekte Arsenal-legende.

- Er der oppe
Det skriver Daily Mail mandag

- Fra hva jeg har sett av ham så langt, er han der oppe på nivå med Thierry Henry og Robin van Persie. Han viser det i hver eneste kamp. Ikke bare med tanke på det han gjør med ballen, men også måten han jobber på, sier han.

- Alexis er et friskt pust inn i dette laget. Han gjør så mye for laget og da tenker jeg ikke bare angrepsmessig. Jeg er overrasket over hvor hardt han jobber uten ballen. Han er en toppspiller som allerede har utgjort en forskjell.

Henry scoret 228 mål for Arsenal og ledet klubben til titler. Flamini tror Sanchez kan ha den samme effekten på laget de kommende årene.

- Eksempel
Flamini mener 25-åringen går foran med et godt eksempel på banen.

- Vanligvis ville en spiller med hans talent vært fornøyd med de offensive bidragene, men han gir oss så mye mer. Når du ser en spiller som han, jobbe så hardt, er det et eksempel for alle andre å etterfølge, sier Flamini.

Arsenal ligger som nummer fem på tabellen i Premier League etter at ni serierunder er unnagjort. Opp til Chelsea på topp er det ni poeng.

Sanchez på sin side er nummer fem på toppscorerlisten i ligaen. Diego Costa (9), Sergio Agüero (9), Saido Berahino (7) og Graziano Pelle (6) ligger foran.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere