RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
KAMPHANER: Chelseas Diego Costa og Liverpools Martin Skrtel.
KAMPHANER: Chelseas Diego Costa og Liverpools Martin Skrtel. Foto: Eddie Keogh (Reuters)

- Han er Premier Leagues mest ufyselige spiller

Sist oppdatert:
Diego Costa (26) hisset på seg alt og alle under storkampen mot Liverpool.

CHELSEA - LIVERPOOL 1-0 e.e.o (2-1 SAMMENLAGT):

Chelsea kan juble for finalebillett i ligacupen etter en høydramatisk fotballkamp på Stamford Bridge tirsdag kveld.

- Vi var bedre enn dem i alle aspekter av kampen, men vi kunne bare ikke finne nettmaskene. Noen ganger har man et hinder på veien, og for oss var Courtois et hinder i begge semifinalene, sier Liverpool-sjef Brendan Rodgers ifølge BBC etter kampen.

Den store helten ble Branislav Ivanovic, som avgjorde semifinalen med sin scoring etter fem minutter av første ekstraomgang.

- Dette er et nytt Liverpool-lag, og en veldig vanskelig motstander. Jeg er derfor ekstra fornøyd med at vi slo dem over to kamper, sier Chelsea-manager José Mourinho etter kampen.

Etter 90 minutter sto det 0-0, og dermed måtte lagene ha ekstraomganger for å kåre en vinner. Chelsea vant til slutt 1-0 etter Ivanovic' scoring, og 2-1 sammenlagt sørger for at det er blåtrøyene som kan ta turen til Wembley og spille finale i mars.

Omdiskutert Costa
Men det var ikke bare Ivanovic som sørget for dramatikk på brua denne vinterkvelden.

Diego Costa er en spillertype som liker å provosere motstanderne, og tirsdag gikk det ut over Liverpool.

Chelsea-spissen hisset opp alt og alle i løpet av 120 minutter, og til slutt ble det så mye at Liverpool-kaptein Steven Gerrard røyk i tottene på ham.

- Det er ikke ofte Steven Gerrard mister besinnelsen, men Costa har den effekten på mennesker, påpekte TV 2-kommentator Kasper Wikestad mot slutten av kampen.

Det var gjennomgangsmelodien kampen gjennom. Og kanskje burde han vært utvist.

Liverpool-fansen har grunn til å føle seg snytt av at dommer Michael Oliver ikke sendte spissen av banen etter 12 minutter.

TV-bilder viser at Chelsea-profilen, tilsynelatende med vilje, tråkket på Emre Cans ankel, men slapp altså fra det ustraffet.

- Costa har tatt over tronen som den mest ufyselige i Premier League, kommenterte tidligere Rosenborg-spiller Morten Knutsen på Twitter underveis i første omgang.

AMPERT: Chelsea-manager Jose Mourinho fikk se eleven Diego Costa hisse på seg Liverpools Emre Can og Martin Skrtel under ligacupkampen tirsdag kveld.


- Kan alle triksene i boka

Erik Thorstvedt og Trevor Morley i TV2- studioet er krystallklare på at Costa slapp billig unna i den situasjonen.

- Det er veldig tilsiktet (tråkket). Han er fullstendig klar over hva han gjør, men for meg er det bare gult, mener Thorstvedt.

Trevor Morley er enig.

- Han er heldig, for verken dommeren eller noen av managerne så situasjonen. Han vet akkurat hva han driver med, han stempler Can med vilje, og så spiller han uskyldig etterpå. Han kan alle triksene i boka, sier Morley.

- Men jeg elsker Costa for dette, jeg synes det er stor underholdning, la Morley til.

I andre omgang var spissen igjen involvert i en småstygg situasjon. Costa landet på ankelen til Martin Skrtel etter 56 minutter, i en ganske lik situasjon som med Emre Can i første omgang.

- Det er veldig lett å forstå at Skrtel reagerer, kommenterte Kasper Wikestad på TV 2.

- Costa er en fantastisk spiller, men han kan ikke fortsette å slippe unna med det stygge spillet. Burde vært utvist, skrev tidligere Liverpool-spiller John Arne Riise på Twitter underveis i kampen.

STEMPLING: Her får Martin Skrtel seg en trøkk av Diego Costa.


Straffe?
Etter 25 minutter var det Liverpool som var heldige med dommeren da de ikke fikk straffespark mot seg. Costa gikk i bakken etter en klønete inngripen av Skrtel, men dommer Michael Oliver mente Liverpool-spilleren holdt seg innenfor regelverket. Det var en ytterst tvilsom avgjørelse.

- Jeg er rød, men det der er et klart straffespark, kommenterte John Arne Riise på Twitter.

Liverpool var gode i første omgang, og både Alberto Moreno og Philippe Coutinho hadde enorme sjanser til å sende gjestene i ledelsen. Bare fantastiske redninger av Thibaut Courtois holdt Chelsea inne i kampen.

EN SÅNN KAMP: Begge lags supportere hadde grunn til å være nervøse på Stamford Bridge tirsdag.


Kampen var underholdende og sjanserik, og etter pause var både Eden Hazard og Costa nær nettkjenning det første kvarteret.

Belgisk keepermagi
Simon Mignolet gjorde blant annet en strålende inngripen da han fakket ballen rett foran beina til Costa etter en drøy time. Der var Chelsea-spissen et halv sekund for sent ute til å score.

Kampen utviklet seg etter hvert til å bli en belgisk keeperduell mellom Thibaut Courtois i Chelsea-buret og Simon Mignolet i Liverpool-buret. De to sisteskansene byttet på å gjøre den ene fantomredningen etter den andre.

20 minutter før slutt var det duket for det eneste kampen manglet; Mario Balotelli. Liverpool-spissen fikk tommelen opp av Brendan Rodgers og ble byttet innpå.

Men verken Balotelli eller noen andre klarte å score det avgjørende målet i ordinær tid, og siden bortemål ikke telles før i ekstraomgangene i ligacupen, ble det en halvtime ekstra spilletid på brua tirsdag kveld.

- Dette er en av de beste 0-0-kampene jeg har sett, sa Erik Thorstvedt etter de 90 første minuttene.

TETT OG TØFT: Emre Can og Eden Hazard kjempet en tøff batalje.


Siden bortemålsregelen plutselig fikk effekt, var Liverpool nødt til å score i ekstraomgangene for å ikke ryke ut.

Men i stedet var det hjemmelaget som fant nettmaskene. Willian slo en dødball uhyre presist inn i feltet, og der ventet Branislav Ivanovic. Den tøffe serberen hadde få problemer med å stange inn 1-0 for hjemmelaget fra fem meter.

Liverpool måtte dermed fortsatt ha minst ett mål for å ikke ryke ut, men det klarte de ikke.

Dermed er det Chelsea som er videre til finale.

Chelseas neste kamp spilles førstkommende lørdag, da kommer Manchester City på besøk til gigantoppgjør på Stamford Bridge.

Liverpool møter West Ham på Anfield samme dag.

P.S: Kommentarfeltet stenges automatisk klokken 23, men på våre Facebook-sider kan dere delta i debatten om kampen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere