RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han er Skandinavias beste unge spiller

Foto: Lise Åserud/SCANPIX
Nå hevder italiensk avis at Milan, Inter og Juventus er ute etter Bjørn Bergmann Sigurdarson.

HØNEFOSS – LSK 0-0:
AKA ARENA (Nettavisen):

Det var få lyspunkter å finne for LSK-trener Magnus Haglund i seriepremieren mot Hønefoss.

Men én mann viste tegn på at det kan bli mye moro for LSK-supporterne denne sesongen.

Bjørn Bergmann Sigurdarson (21) spilte en strålende kamp for Lillestrøm, var overalt og manglet bare scoringen på å toppe en fantastisk kveld på fotballbanen.

- Kan forsvinne
Etter kampen vanket det skryt fra alle hold.

- Han er god, og i dag viste han hvor god han er. Det er ikke sikkert at han blir så lenge i Tippeligaen, sier Frode Lafton til Nettavisen.

- Han er veldig god, fortsatt ung og veldig lovende. Han har mulighet til å nå langt, og har alt som trengs, sier Kristjan Örn Sigurdsson.

De to Hønefoss-stopperne fikk kjørt seg mot LSKs islandske juvel, og var ikke de eneste som lot seg imponere av 21-åringen i seriepremieren.

- I lange perioder er han «outstanding» der ute. Han er en fantastisk spiller, og vi er glade så lenge vi får beholde ham her, forhåpentligvis hele sesongen, sier LSK-trener Magnus Haglund til Nettavisen.

Om spissen fortsetter å spille som mot Hønefoss, skal det mye til for at han fortsatt er tippeligaspiller i november. Det er Haglund enig i.

- Blir solgt
- Han blir solgt før eller senere. Det jeg så mot Molde var noen nivåer mer enn jeg hadde regnet med. Han var helt fantastisk. Det er ingen i Skandinavia under 23 år som kan måle seg med Bjørn, sier Haglund.

For det var i treningskampen mot Molde for to uker siden at Haglund virkelig fikk se på nært hold hva Bjørn Bergmann Sigurdarson er kapabel til.

- Det var helt utrolig. Han fikk Even Hovland, en landslagsspiller Molde har betalt mange millioner for, til å se treg og dårlig ut. Han var helt utrolig, gjentar Haglund.

«Hockeyassists»
- Bør tipperne der ute spille ham som toppscorer i år?

- Han kommer til å gjøre mange målpoeng, hvert fall. Han har mye av det jeg kaller «hockeyassists», der han er tredje sist på scoringen. Han blir viktig for oss, sier LSK-treneren.

Det er enkelt å forstå hva Haglund mener med Sigurdarsons evne til å plukke såkalte «hockeyassists». Etter 16 serierunder forrige sesong hadde LSK-spissen vært sist, nest sist eller tredje sist på 17 av Lillestrøms mål.

Denne uken kunne det italienske nettstedet Itasport melde om at klubber som Juventus, Inter og Milan har islendingen i kikkerten. Man skal ta nyheten med en klype salt, men likevel er det et tegn på at folk ute i Europa begynner å bli klare over nivået til LSK-stjernen.

Sigurdarson har fått med seg skriveriene fra Italia.

- Gutta har snakket om det, men det er alltid spekulasjoner i fotball. Jeg vet ikke om det stemmer eller ikke. Men det er fantastisk om de ser på meg, og det er store, mektige klubber, det der, sier han til Nettavisen.

Ikke travel
Han påpeker samtidig at han ikke stresser med å komme seg til en større klubb.

- Jeg vil bare gjøre mitt beste, og det er umulig å si når jeg tar neste steg i karrieren.

Selv om talentet er ubestridt, er det fortsatt deler av angriperens spill som må forbedres om klubber som Juventus og Inter skal legge penger på bordet. 10 mål på 58 tippeligakamper har det blitt, og Sigurdarson er enig i at det tallet er for lite.

- Først og fremst må jeg score mer. Det er foran kassa jeg har mest å gå på, og jeg har ikke vært så god til å få ballen i mål, så langt, sier han.

- Den sterkeste jeg kjenner
Når Nettavisen forteller ham om skrytet fra Hønefoss-stopperne, velger han å gi skryt tilbake.

- Det er to gode spillere som ga meg god kamp, og de var utrolig sterke. Kristjan er den sterkeste fyren jeg kjenner, sier Sigurdarson om landsmannen.

For ordens skyld: Lillestrøm bedyrer at de ikke har hørt noe fra de nevnte storklubbene. Men LSK-trener Haglund mener islendingen har talentet som skal til for å spille for en klubb av det kaliberet.

- Det kan han. Han har selvsagt mye å jobbe med, men han er ung, og potensialet er veldig, veldig, veldig høyt, avslutter Haglund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere