*Nettavisen* Sport.

- Han er som Beckenbauer

FÅR SKRYT: Martin Thømt Jensen blir sammenlignet med Franz Beckenbauer av trener Brian Deane. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB Scanpix)

Sarpsborg 08 slo til slutt Aalesund på hjemmebane, og kampens drømmescoring var signert en midtstopper.

SARPSBORG (Nettavisen): Sarpsborg 08 har åpnet høstsesongen godt, med syv poeng på tre kamper. Den som smilte aller bredest tirsdag kveld var Sarpsborg 08s midtstopper Martin Thømt Jensen (24)

Etter 35 minutter får han ballen fra Thomassen oppe ved Aalesunds 16-meter. Han skjærer inn mot mål og skrur ballen i det bortre hjørnet fra tuppen av sekstenmeteren. Hans første tippeligascoring, på to sesonger for Sarpsborg.

-Det var vel ikke en typisk midtstopperscoring, sier Thømt Jensen til Nettavisen etter kampen.

- Har gjort det på trening
Praktscoringer av dette kaliberet er det ofte en midtbanemann som står for hos Sarpsborg. Bojan Zahic var imidlertid ikke hjernen bak denne gangen.

- Hvis jeg kan bli sammenlignet med Bojan Zahic på noen avslutninger så er jeg godt fornøyd med det, sier han.

- Det kunne se ut som du har smugtittet på han på trening?

- Selvfølgelig ser man på Bojan, han er en fantastisk avslutter, men jeg har gjort det en del på trening tidligere. Jeg tenkte på å skru den i lengste da jeg gikk innover, og da det funka ble jeg veldig glad, smiler Thømt Jensen.

Etter å ha ledet 3-0 frem til seksti minutter, kommer Aalesund mer inn i kampen etter sin første redusering og den siste halvtimen jobber sunnmøringene knallhardt mot ett poeng.

- Ville heller hatt null baklengs
Glad for sin første Tippeliga-scoring og tre poeng er han likevel litt skuffet over at de slipper inn to mål, og slipper Aalesund inn i kampen.

- Selv om jeg er glad for scoringa, kunne jeg gitt den bort mot at vi ikke slipper inn mål i dag. Det er en seier med litt bismak i dag, fordi når vi gir de det ene målet, så endrer kampen seg og Aalesund får troa. Sånn kan vi ikke holde på til helga, for da blir det ikke tre poeng, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

FORNØYD: Brian Deane var fornøyd med Thømt Jensens drømmescoring. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

- Som Beckenbauer
Sarpsborg 08s trener Brian Deane hadde blandede følelser etter kampen. Laget hans hadde, i praksis, punktert kampen på 3-0, men slipper inn to mål og gjør avslutningen nervepirrende.

- De første seksti minuttene spiller vi fantastisk og skaper mye, deretter er det en del slurv som vi blir straffet på, og slipper inn to mål. Heldigvis drar vi seieren i land, sier Dean til Nettavisen.

Da han blir bedt om å kommentere Thømt Jensens drømmetreff er det ikke Bojan Zahic han trekker frem. Han legger lista litt høyere.

- Han er som Franz Beckenbauer. Det er ikke mange midstoppere som gjør det målet etter han. Martin er en veldig god fotballspiller, så det overrasker meg ikke å se han score et sånt mål, sier Deane.

Tilbake med scoring
Mostafa «Mos» Abdellaoue er tilbake i Tippeligaen etter overgangen fra danske OB. I kampen mot Sarpsborg noterte han seg for Aalesunds 3-2-scoring, men er selvfølgelig skuffet over lagprestasjonen. Han startet på topp for Aalesund med Barrantes, tilbake fra VM-spill, bak seg og det er en kombinasjon som må fungere for at Aalesund skal unngå nedrykk.

- Utrolig kjedelig med tap her i dag. I dag er det for lett å score på oss. Barrantes er en som søker mye ball, mens jeg er en som går mye i bakrom. I dag blir avstanden mellom oss litt for stor, vi må jobbe tettere sammen, sier «Mos» til Nettavisen etter kampen.

- Nå er Aalesund farlig nære nedrykksplass med over halvspilt sesong. Hva tenker du om resten av høsten for deg og laget?

- Vi må se framover, det er fortsatt 14 kamper igjen og vi må begynne å ta poeng. Jeg tar kamp for kamp, i dag fikk jeg en scoring, selv om jeg ikke føler det var noen god kamp av meg eller laget, sier «Mos».

Kampen sett under ett var Sarpsborg 08 det klart beste laget, selv om Aalesund jobbet knallhardt for utligning etter Mostafa Abdellaoues scoring i det 89. minutt.

Før pause hadde Martin Thømt Jensen, og banens bestemann Claes Kronberg med henholdsvis en og to scoringer, sørget for en komfortabel 3-0 ledelse i stekende 30 grader i Østfold. Sarpsborg fører kampen frem til det sekstiende minutt når innbytter Peter Orry Larsen reduserer for Aalesund.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.