*Nettavisen* Sport.

- Han er spesiell, det er helt sikkert

Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix

Tippeligaen er en profil rikere.

18.03.13 07:07

LSK - SARPSBORG 2-2 :

ÅRÅSEN (Nettavisen):

- Det er bare én Elyounoussi, sang Sarpsborg-fansen etter 2-2-kampen mot Lillestrøm søndag kveld.

Mohammed Elyounoussi (18) scoret to vakre mål mot Lillestrøm og sørget for at sarpingene fikk en god start på årets tippeligasesong.

Elyounoussi scoret ikke bare to mål, han scoret to vakre mål.

Tarik nummer to?
18-åringen er søskenbarnet til mer kjente Tarik Elyounoussi, og har sågar genene i orden. Han fikk sitt gjennombrudd i Adeccoligaen forrige sesong, der han noterte seg for ni scoringer. Nå ser suksessen altså ut til å fortsette for den lovende kantspilleren.

Sarpsborg-trener Brian Deane var etter kampen full av lovord om sin unge juvel.

- Han er en spesiell spiller, det er helt sikkert. Men han er en ung gutt, og han må fortsette å utvikle seg. Han er bare 18 år, men jeg tror han klarer det. Han har hodet på rett plass, vil alltid lære og lytter til de rådene han får. Han er også veldig langt fremme til å være så ung. Han forstår hvilke løp han må gjøre for å skape rom og komme seg fri, vi trenger ikke fortelle ham det. Han forstår fotball veldig godt til å være så ung. Potensialet hans er helt der oppe, sier Deane til Nettavisen.

Sarpsborg-treneren smiler, rister litt på hodet og legger til:

- Jeg blir ikke overrasket om han spiller for en europeisk toppklubb om fem-seks år.

Omsvermet av pressen
Da hovedpersonen selv møtte opp i pressesonen etter kampen, var det ikke akkurat noen bombe at han plutselig ble ballets mest populære kavaler blant de fremmøtte journalistene.

- Det ble en god debut, for både meg og laget. Men jeg er skuffet over at det bare ble ett poeng til slutt, sier Elyounoussi til Nettavisen.

Hans første scoring var en nydelig avslutning etter en lynrask vending.

At unggutten valgte å feire scoringen foran Kanarifansen, la ikke akkurat en demper på hjemmesupporternes frustrasjon. Det var helt uskyldig, bedyrer han.

- Jeg hadde ikke planlagt det. Følelsene tok over, og jeg skjønner at jeg burde løpt en annen vei. Kanarifansen og 08-fansen holdt liv i kampen, men jeg skjønner at hjemmefansen ble litt grinete på meg, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix

Mål nummer to for kvelden var enda vakrere.

Elyounoussi ble spilt gjennom på grensen av offsidelinja, men linjemannen holdt flagget nede. Alene med Kenneth Udjus vartet Elyounoussi opp med en utsøkt chip over LSK-keeperen og i mål.

- Jeg var rett og slett iskald. Jeg gikk for gull, og det var deilig å se den gå inn, sier han om 0-2-scoringen.

Bare minutter tidligere hadde han vært i en identisk situasjon, men da chippet han ballen utenfor og ble avvinket for offside.

- Jeg hadde bestemt meg for å prøve en gang til. Jeg har scoret sånne mål før, så jeg følte meg sikker på at den skulle gå inn, sier han.

Fikk sms av Tarik
Når man heter Elyounoussi, er det vanskelig å komme unna koblingen han har til landslagsspiller og fetter Tarik. Og det er rimelig innviklet den familierelasjonen de har. Faren til Mohamed er broren til faren til Tarik, mens moren til Mohamed er søstra til moren til Tarik.

Før kampen hadde han også fått en tekstmelding av RBK-spilleren.

- Du må slippe deg løs score et mål for meg i dag, sto det på SMSen.

- Kanskje det blir en duell mellom oss i år, så får vi se hvem som scorer flest mål, sier Elyounoussi.

- Hvor god er du sammenlignet med det Tarik var på din alder?

- Det er vanskelig å si, han scoret ett mål da han var 18, og jeg starter med to mål på én kamp. He-he. Men vi er to forskjellige mennesker, med ulike kvaliteter, men med samme etternavn, sier 18-åringen.

- Idolet mitt
De har tett kontakt utenfor banen, og det har de hatt siden de flyttet fra Marokko til Norge da Mohamed var to år.

- Han er idolet mitt, og jeg ser på ham som en bror. Det var han som fikk meg inn i fotballen. Det startet på gatene i Marokko, der han spilte mye fotball. Da ble jeg med og spille fotball med de store gutta, forteller han.

- Hva slags ambisjoner har du som fotballspiller?

- Jeg har høye ambisjoner. Jeg har et mål om å komme meg til utlandet, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix

Om selve kampen var det delte meninger i pressesonen. Briane Deane sa seg fornøyd med poenget og prestasjonen, men lot seg irritere over dommer Ken Henry Johnsens innsats på Åråsen søndag.

- Det første målet kommer på en straffe som var feil, for LSK-spilleren filmet. Det andre målet er offside, det har jeg sett på TV, sier han.

- Holdt på å klikke
Bjørn Helge Riise forteller at han ble veldig frustrert utover kampen, og det toppet seg på 0-2-scoringen til Elyounoussi.

- Det holdt på å klikke fullstendig for meg. Jeg måtte gå et minutt for meg selv der, for jeg var forbannet på dommeren, på meg selv, alt mulig. Jeg var egentlig veldig usaklig da jeg gikk rundt der. Men vi klarte heldigvis å ro i land ett poeng, sier Riise til Nettavisen.

LSK-trener Magnus Haglund var heller ikke helt fornøyd etter 2-2 og poengdeling i seriepremieren.

- Det er ganske delt. Vi er for spente i første omgang, og kommer ikke helt i gang. Vi gjorde et par justeringer, og det slo bra ut. I andre omgang scorer vi to mål og skaper syv sjanser til å avgjøre kampen, så det er litt surt at vi ikke vinner. Men samtidig så det mørkt ut på 0-2, sier Haglund til Nettavisen.

- Hvorfor er det så stor forskjell på LSK før og etter pause?

- Erling Knudtzon har slitt med hælen, og kom ikke helt opp på sitt vanlige nivå. Moryke Fofana hadde ikke dagen, og det er to spillere som normalt sett er farlige offensive spillere for oss. Så gjør vi et par bytter og får betalt med en gang, sier Haglund.

Fornøyd med Mjelde
Haglund skryter også av debutant Erik Mjelde, som fikk spille de siste 40 minuttene av kampen.

- Han gjør en veldig bra kamp, og skapte fin balanse på midtbanen, sier LSK-sjefen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix

Selve kampen åpnet med at Sarpsborg gikk rett i strupen på kanarifuglene, og bortelaget stilnet Åråsen-publikummet allerede etter seks minutter.

Mohamed Elyounoussi fikk ballen inne i LSKs sekstenmeter, vendte på en femøring og banket ballen i mål bak Kenneth Udjus.

Lillestrøm tok over styringen i kampen i starten av andre omgang, men det var likevel Sarpsborg som scoret mål nummer to på Åråsen, og igjen var det 18 år gamle Elyounoussi som sto bak nettkjenningen.

Han ble spilt gjennom på grensen av offsidelinja, men linjemannen holdt flagget nede. Alene med Kenneth Udjus vartet Elyounoussi opp med en frekk chipp over LSK-keeperen og i mål.

LSK slo tilbake
Da trodde de fleste at kampen på Åråsen var avgjort, men Petter Vaagan Moen hadde fortsatt ikke gitt opp. Han ble lagt ned i feltet, dommeren dømte straffe og Vaagan Moen tok selv ansvaret fra ellevemeteren. Der gjorde han ingen feil og sørget for redusering til LSK, 1-2.

Lillestrøm fikk fornyet energi, og minuttet senere dømte dommeren frispark på kanten av 16-meteren til Sarpsborg. Fra det holdet er Vaagan Moen livsfarlig, noe som viste seg nok en gang. Frisparket ble reddet av Sarpsborg-keeper Kerr og i stolpen, men på returen klarte Erik Mjelde å pirke den videre til Thorstein Helstad, som fra ti centimeter hadde en enkel oppgave med å sette inn utligningen for LSK.

Tre mål på snaue fem minutter, og 2-2 var et faktum.

Lillestrøm malte på for et seiersmål, og skapte flere store sjanser ved Johan Andersson, Thorstein Helstad og Frode Kippe, uten at noen av forsøkene endte i mål.

Kampen endte dermed 2-2 etter en underholdende forestilling på Åråsen. Et resultat ingen av lagene trolig er fornøyd med.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag