*Nettavisen* Sport.

- Han er viktigere enn Özil og Wilshere

VIKTIG: Aaron Ramsey var mye invovlert i møtet med Hull. Foto: Nigel French (PA / NTB scanpix)

Aaron Ramsey tilbake i superform.

20.04.14 17:21

HULL - ARSENAL 0-3:

I møtet med Hull søndag satte Aaron Ramsey inn sitt niende ligamål for Arsenal denne sesongen. På sine fem første sesonger for londonklubben scoret waliseren totalt sju ligamål. Prestasjonejn blir ekstra imponerende med tanke på at midtbanemannen har vært en lang periode ute med skade i vinter.

Med Ramsey i superform i fjor høst inntok Arsenal tabelltoppen og virket ustoppelige. Med Ramsey tilbake i laget, virker igjen skuta å være på rett kjøl.

Slaget om ligagullet er imidlertid allerede tapt og nå er det fjerdeplassen på tabellen som gjelder for Arsene Wengers menn. Tre poeng mot Hull var et viktig skritt mot nok en gang å få spille i den gjeve Champions League.

Lukas Podolski scoret de to øvrige målene i 3-0-seieren på KC Stadium. Aaron Ramsey var for øvrig også involvert i begge disse scoringene.

- Aaron Ramsey er utrolig viktig for Arsenal. Etter min mening er han viktigere enn Mesüt Özil og Jack Wilshere, skrev Jan Aage Fjørtoft på Twitter.

- Det er godt
Den tidligere norske Premier League-spissen var langt fra den eneste som omtalte Ramsey på Twitter søndag ettermiddag. Mange stilte seg spørsmålet om hvordan Arsenals sesong hadde blitt uten skaden på midtbanemannen?

Selv sa waliseren følgende etter kampen:

- Det er godt å være tilbake. Jeg håper å prestere bra i de gjenværende kampene. Banen var litt ujevn i dag og Hull kjempet bra. De er farlig på innlegg fra kant, men vi kontret inn noen mål, sier han ifølge BBC.

mai møtes nettopp Arsenal og Hull til FA-cupfinale i London.

- Vi har slått Hull to ganger denne sesongen, men i en cupfinale kan vi ikke ta noe for gitt. Vi må ha tro på egne ferdigheter, sier Ramsey.

- Dette kan bli vår beste sesong på mange år, legger han til.

Ramsey tilbake
Aaron Ramsey var som nevnt en åpenbaring før han ble skadet i vinter og londonlaget har ikke vært helt det samme uten waliseren på banen. Nå er han for alvor tilbake og var helt sentral i første omgang mot Hull søndag.

Begge lag hadde kommet til noen sjanser innledningsvis, men etter 31 minutter satte Arsenal på turboen. Mesüt Özil trillet ballen til Santi Cazorla, som fant Ramsey. Waliseren satte ballen forbi Steve harper i Hull-buret.

Like etter var vertene nær en utligning da David Livermore klinket til fra rundt 20 meter. Ballen gikk langs bakken og traff innsiden av stolpen, og ut.

Arsenal var ikke suverene i løpet av de første 45 minuttene på KC Stadium, men ganske effektive. Rett før pause sørget Lukas Podolski for 2-0.

Olivier Giroud ble spilt opp og la ballen til Ramsey. Midtbanemannen fikk gitt videre til Lukas Podolski og tyskeren lot seg ikke be to ganger

Dermed gikk gjestene til pause med en komfortabel ledelse.

Podolski igjen
Snaue ti minutter var spilt av andre omgang da Podolski slo til igjen. Ramsey var igjen på plass inne i boksen og fikk avsluttet, men Harper fikk stoppet avslutningen med benet. Returen fra Podolski kunne han gjøre lite med.

Dette var tyskerens femte mål på de fem siste ligakampene, ifølge Opta.

Med 3-0 i sekken mistet Hull noe av piffen og kampen var i realiteten avgjort. Arsenal fortsatte likevel å jakte flere scoringer. I det 64. minutt fikk Giroud en gedigen sjanse da Harper rotet det til ved et tilbakespill, men franskmannen traff tverrliggeren. Like etter ble han byttet ut med Alex Chamberlain.

Nevnte Oxlade-Chamberlain kom inn med fart og driv. Etter 78 minutter fikk han levert ballen til Ramsey, som avsluttet direkte. Harper reddet.

Flere mål ble det aldri i kampen og dermed er Arsenal oppe i 70 poeng etter 35 kamper og har med det et lite overtak på Everton i kampen om fjerdeplassen. de blå møter Manchester United på Goodison park søndag.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag