- Han foreslo at de skulle møtes for å ha sex

Foto: Gorm Kallestad / AFP / NTB scanpix

Norsk landslagsspiller forteller en sterk historie om sextrakassering.

10.01.14 12:52

Lisa-Marie Woods har spilt 23 landskamper for Norge og scoret fem mål. Hun har vært i en rekke forskjellige klubber, både i Norge og utlandet, og spiller for tiden for Lady Reds i Australia.

Nå forteller hun om en tidligere medspiller som er blitt utsatt for sexpress fra treneren sin. Ifølge Woods er dette noe hun selv har vært vitne til og har blitt fortalt av denne spilleren, som skal være «et kjent navn i Norge», har landskamper og spilte i forrige store mesterskap for sitt land.

- Han forfulgte henne på en uanstendig måte med intensjon om å innlede et seksuelt forhold, noe min venn hele tiden gjorde det veldig klart at hun aldri kom til å være interessert i. Til tross for hennes klare beskjeder, fortsatte han å forsøke å overbevise henne om at de burde være sammen, skriver Woods i sin blogg.

- Det kom tekstmeldinger, brev og e-poster på alle døgnets tider, hvor han foreslo at de skulle møtes for å ha sex. Dette pågikk i flere måneder, legger hun til.

Ifølge Woods fikk venninnen betydelig mindre spilletid da treneren omsider innså at han ikke ville komme noen vei.

- Sjansen til å få spille i førsteelleveren var plutselig borte. Hun visste at hun kunne gå til klubbledelsen og forklare hva som skjedde og hva han gjorde mot henne som spiller, men siden han hadde oppnådd sportslig suksess for dem, holdt hun munnen lukket. Hun ønsket ikke at laget skulle lide, så hun gikk i stedet til en terapeut for å få hjelp til å takle dette så positivt som mulig.

Les hele bloggen her.

Spilleren slet tungt med å takle situasjonen, skriver Woods. Etter sesongslutt gikk hun til klubbledelsen og fortalte hva som pågikk, men klubben gjorde ingenting. Treneren er fortsatt hovedtrener for laget og spilleren har ikke hørt noe mer fra klubben om denne saken.

Lisa-Marie Woods skriver at hun er svært opprørt over behandlingen som hennes venninne har fått, og at hun har snakket med fotballspillere fra andre deler av verden, og fått forståelse av at det er mange slike historier der ute.

- Dette er et globalt problem, et problem jeg føler det må settes fokus på, skriver Woods i sin blogg.

Lisa-Marie Woods spiller nå for Lady Reds i Australia. Det har ikke lyktes Nettavisen å komme i kontakt med Woods.

Har du tips til lignende saker? Send mail til tips@nettavisen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.