*Nettavisen* Sport.

- Han ga meg livet tilbake

FEIRET SAMMEN: Emmanuel Adebayor nyter stor tillit under Tim Sherwood. Togoleseren håper Tottenham-manageren beholder jobben. Foto: Kirsty Wigglesworth (Ap)

Emmanuel Adebayor håper Tim Sherwood blir på White Hart Lane.

07.04.14 23:32

TOTTENHAM - SUNDERLAND 5-1:

Tidligere mandag skrev engelske aviser at Tim Sherwood ikke kommer til å fortsette som Tottenham-manager etter årets sesong.

Spurs har ikke hatt noen stor sesong og ser igjen ut til å havne utenfor topp fire. Kanskje ikke så rart når ingen andre lag i Premier League slipper inn flere mål som følge av personlige feil.

Klikk på bildet for å forstørre.

ÅPNET KONTOEN: Harry Kane scoret sitt første Premier League-mål mot Sunderland. Foto: Ben Stansall (Afp)

Da Vlad Chiriches forærte Sunderland ledermålet i mandagens kamp, var det 18. gangen det skjedde med Tottenham i år, ifølge Opta. Det er selvsagt altfor mye når målet er europacupspill neste sesong.

Heldigvis for Tottenham var det bunnlaget som var på besøk på White Hart Lane mandag, og seieren kunne til slutt sikres etter to scoringer av Emmanuel Adebayor og ett av Harry Kane, Christian Eriksen og Gylfi Sigurdsson.

Håper Sherwood blir
Etter kampen uttrykte Adebayor sin støtte til manager Tim Sherwood.

- Uansett hva som skjer med manageren, er jeg glad for å være tilbake på banen og score mål. Han har vært en stor del av livet mitt, sa Adebayor til Sky Sports.

Togoleseren var langt unna en plass i startelleveren under Andre Villas-Boas, men nyter stor tillit under Sherwood. Det vet han å sette pris på.

- Da alle glemte meg, tok han meg inn og ga meg livet mitt tilbake. Jeg håper han blir, men jeg er ikke styreformannen. Jeg må holde fokus på min jobb og score flere mål.

Rumensk tabbe
Chiriches skulle spille ballen inn til stopperkollega Younes Kaboul, men bommet med fem-seks meter. Ettersom Hugo Lloris var ute av målet, fikk Lee Cattermole en grei jobb med å sette ballen i åpent mål og 1-0-ledelse for nedrykkstruede Sunderland.

Tottenham svarte ti minutter senere, da Christian Eriksen svingte et innlegg med venstrefoten inn i boksen. Emmanuel Adebayor var på rett plass til rett tid og løp ballen i mål fra kort hold. Wes Brown er neppe spesielt stolt over markeringsjobben sin i den situasjonen.

Mange eksperter har spurt seg om Harry Kane er god nok til å spille spiss for en såpass ambisiøs klubb som Tottenham. I mandagens kamp åpnet han i alle fall målkontoen i Premier League, i sin første kamp fra start.

Eriksen var nok en gang servitør, og Kane plasserte ballen i nettet fra kort hold.

Eriksen herjet
Samme Kane, som tidligere i kampen muligens ble snytt for straffe, var nær ved å sette inn sitt andre for dagen noen minutter senere. Aaron Lennon kom seg til linja og fikk lagt ut, men Carlos Cuellar blokkerte skuddet.

Drøyt ti minutter før slutt fant Eriksen ut at han ville være mer enn bare servitør. Fra rundt 20 meter klinket han til med venstrebeinet. Ballen fant veien til nettmaskene via et Sunderland-bein og hansken til Vito Mannone.

Like før slutt økte Emmanuel Adebayor ledelsen til 4-1, da han pirket returen fra et Harry Kane-skudd over linja.

Innbytter Gylfi Sigurdsson fastsatte sluttresultatet til 5-1 på overtid.

Tottenham ligger dermed på sjetteplass, fem poeng bak Arsenal, som innehar den viktige fjerdeplassen.

Klikk på bildet for å forstørre.

STORSPILTE: Christian Eriksen noterte seg for ett mål og to målgivende pasninger mot Sunderland. Foto: Dylan Martinez (Reuters)
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag