*Nettavisen* Sport.

- Han gjør ting ingen andre klarer

Foto: Jon Super / Ap / NTB scanpix

Nederlenderen avgjorde nok en hatkamp mot Liverpool.

13.01.13 18:56

MAN.UNITED - LIVERPOOL 2-1:

Van Persies mål, og Evras to målgivende ga United forspranget de behøvde for å slå Liverpool for femte gang på rad på Old Trafford.

Samtlige fem oppgjør har endt med ettmålsseier for Alex Fergusons menn.

Siden 4-1-seieren i mars for snart fire år siden har Liverpool kommet til kort i alle kamper på Uniteds hjemmebane. Det gjorde det også denne gangen. Mye takket være Robin van Persie, som etter kampen fikk sin fortjente hyllest.

- Robin van Persie er i en egen klasse. Han gjør ting ingen andre klarer, og vi er veldig heldig som har ham på laget, sa lagkamerat Danny Welbeck.

Sir Alex Ferguson var på sin side mer interessert i å hylle laget.

- Vi var fantastiske inntil de fikk reduseringsmålet sitt, som inspirerte dem veldig. Men vi spilte en god kamp, noe som kreves når man møter Liverpool.

Mønsterangrep
Etter en tam innledning kviknet søndagens kamp til takket være en gjenganger på målstatistikkene.

Da klokka på Old Trafford tikket mot tjue minutter eksploderte nemlig jubelen på tribunene. Hvem var ansvarlig for det? Jo, Robin van Persie.

Nederlenderen løp inn omtrent midt i Liverpools felt, og kom Daniel Agger i forkjøpet på et strålende flatt innlegg fra Patrice Evra.

Med én berøring ordnet Premier Leagues toppscorer kampens første mål. På ekte storscorervis, og på den første målsjansen i hatoppgjøret.

Forspillet, løpene, og innlegget var perfekt. Avslutningen likeså. Van Persies seriemål nummer 17 var et faktum.

Angrepet i sin helhet var strålende. United brukte 14 trekk i laget før ballen lå i nettet.

Dominerende verter
Etter målet koblet United et bedre grep på oppgjøret. Danny Welbeck ble først servert en god mulighet av Joe Allen, men denne gangen var Daniel Agger rask nok til å hindre scoring.

Tom Cleverley fulgte opp med et godt forsøk på volley, mens Robin van Persie og Shinji Kagawa var millimetere fra å score på en dobbeltsjanse rett før sidebyttet.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Phil Noble / Reuters / NTB scanpix

Umiddelbart etter pausen satte Liverpool inn nyervervelsen Daniel Sturridge for å gi mer støtte til Luis Suárez i angrepet.

Sturridge ga mer liv i bortelagets angrep i innledningen av andre omgang. Men det lille initiativet fikk et raskt tilsvar.

Robin van Persie skrudde et frispark inn i feltet. Der dukket Manchester Uniteds nye dødballspesialist, 1,73 meter høye Patrice Evra, opp og stanget inn 2-0 via lagkompis Nemanja Vidic.

Sturridge leverte
Det knekte dog ikke Liverpool. Tre minutter senere var det kamp igjen da innbytter Sturridge enkelt kunne styre inn en retur etter et skudd fra kaptein Steven Gerrard.

Brendan Rodgers forsøkte et nytt offensivt bytte med Fabio Borini inn for Raheem Sterling.

I sluttminuttene fikk Daniel Sturridge to store sjanser til å utligne, men avslutningene endte over og utenfor David de Geas målstenger.

Også Robin van Persie kunne blitt tomålsscorer på overtid, men den fikse avslutningen fra nederlenderen passerte ikke Pepe Reina.

Sjekk de siste Premier League-nyhetene her!

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('16i1m8ibj77gv1lm2nquhf86nu', 'C4473D7CA3E4464BB37427E0BB13D300', '1cpy8b4eyi6li1x07a6u64h1ae', 468, 464, 'perf16i1m8ibj77gv1lm2nquhf86nu-1cpy8b4eyi6li1x07a6u64h1ae', 'eplayer14');

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.