RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Rune Stoltz Bertinussen/Scanpix

- Han har det meste som fotballspiller

Sist oppdatert:
Saliou Ciss sørget for at gullhåpet i Tromsø lever.

TROMSØ -
STRØMSGODSET 2-0:

ALFHEIM STADION (Nettavisen): Det kraftfulle vristskuddet brakte minnene tilbake til forrige gang Tromsø var i besittelse av en tilsvarende «venstreslegge»; Trond Johansen og 1990-sesongen – forrige gang Ishavsbyen hadde en reell mulighet til seriegull så seint i sesongen.

Med tre poeng mot Strømsgodset lever gullhåpet fortsatt for Tromsø – og spenningen for resten av det fotballinteresserte publikum.

Ut av skyggen
- Ciss har det aller meste som fotballspiller – og det er flott at han også i kamp får demonstrert at han har et kraftfullt skuddbein, skryter TIL-trener Per-Mathias Høgmo, før han ramser de øvrige kvalitetene han ser i unggutten som i kampen mot Strømsgodset vikarierte som høyreback:

- Han er veldig hurtig, han er god i lufta, han er offensiv, han har ferdigheter med ball, han har fotballforståelse og han har en spillestil som tvinger motstanderen til å jobbe mer hjemover enn fremover. Han er en spiller av internasjonalt format, skryter TIL-sjefen.

Tidligere har han hatt innvendinger mot ungguttens evne til å holde konsentrasjonen oppe i samtlige 90 minutter, men mot Strømsgodset hadde Ciss luket vekk «valpetrekkene» sine.

Dermed kan suseren han leverte like før pause mot Strømsgodset, være den enkeltprestasjonen som bringer ham ut av skyggen han har befunnet seg i til nå.

Skyggen bak Hans Åge Yndestad, som til nå har vært selvskrevet førstevalg som venstreback. Eller enda viktigere: Ut av skyggen bak landsmannen Kara, som de fleste har betraktet som den største profilen og det heteste salgsobjektet på årets TIL-lag.

- I mine øyne kan Ciss nå svært langt i internasjonal fotball. I dag er han kaptein på Senegals U21-landslag, påminner TIL-treneren, og slår dessuten fast:

- Han er vår! Dette er ikke en spiller vi bare har på lån, og det blir spennende å være med på utviklingen hans.

Prøvde bare å treffe
Hovedpersonen selv var etter kampen preget av at han ikke er vant til å stå i fokus, men kunne ikke nekte for at scoringen smakte veldig godt.

- Det er første gang jeg har scoret et slikt mål. Ruben (Yttergård Jenssen) la ballen til rette, og jeg så åpningen. Det eneste jeg konsentrerte meg om, var å treffe selve målet. Det var et veldig fint mål, smiler senegaleseren.

Bortsett fra scoringen til Ciss, var det lite ved kampen i seg selv som var blendende vakkert. Den var sjansefattig, selv om spenningen levde helt fram til innbytter Magnus Andersen på overtid fastsatte sluttresultatet til 2-0 – også dét etter «servering» fra landslagsspiller Yttergård Jenssen.

- Det ble en skikkelig jobbekamp. Strømsgodset gjorde det veldig vanskelig for oss, og vi vet at de er så gode at de er i stand til å straffe oss dersom vi et øyeblikk er uoppmerksomme, oppsummerer Andersen.

Ingen ankegrunn
Andersen ble på mange vis gjort til en hovedperson i kampen allerede før han entret banen – fordi dommerkortet til Tromsø var fylt ut feil, og Andersen var oppført med draktnummer 9. Dermed måtte han spille i drakten til Steffen Nystrøm.

- Jeg sto klar med min egen drakt, nummer 15, men fikk beskjed om at jeg måtte bytte til Steffens drakt, forklarer han.

Presseansvarlig Eirik Haldorsen i TIL bekrefter historien.

- Hadde han spilt med sitt eget draktnummer hadde vi risikert protest, forklarer Haldorsen.

For sikkerhets skyld tok trenerne til Tromsø kontakt med fjerdedommer for å få bekreftet at de gjorde byttet på riktig vis.

- Verken Molde eller Strømsgodset har grunn til å protestere, mener Høgmo.

Mangler det siste
Men det har kanskje publikum – etter en kamp som ikke akkurat levde opp til forventningene i forhold til underholdningsverdi.

- Vi åpnet veldig bra, og kunne skaffet oss en ledelse som hadde brakt kampen mer inn i vår gate. I stedet ble det veldig spennende, forklarer Høgmo.

- Strømsgodset er et godt lag, og hadde de vunnet i kveld hadde de hatt kontakt med oss – så jevnt er det faktisk. Men nå har vi fire kamper på rad mot «tabellnaboer» – som Brann, Stabæk og Strømsgodset – og vi står igjen med to seiere og én uavgjort. Det tar vi med oss som positivt. Og så har vi begynt å score fra distanse også. Det er bra! Det jeg håper vi kan forbedre til neste gang, er at vi blir flinkere til å ta vare på egne kontringer, sier han.

Godset-trener Ronny Deila var – igjen – langt på vei godt fornøyd med prestasjonen, misfornøyd med betalingen.

- Vi er gode nok til å spille jevnt med alle lagene – også topplagene. Vi henger godt med. Men vi er ikke gode nok til at vi klarer å bikke de jevne kampene i vår favør. Det oppsummerer både kampen mot Tromsø og sesongen så langt, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere