RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
NY FEIL: Steven Gerrard var uheldig og sendte Luis Suarez alene med Joe Hart. Scoringen avgjorde kampen og sendte England et langt steg ut av VM.
NY FEIL: Steven Gerrard var uheldig og sendte Luis Suarez alene med Joe Hart. Scoringen avgjorde kampen og sendte England et langt steg ut av VM. Foto: Daniel Garcia (Afp)

- Han har det nok utrolig tungt akkurat nå

Sist oppdatert:
Men Steven Gerrard bør ikke bli en syndebukk, mener eksperter.

Hadde man skrevet et manus for hva som skulle skje i Englands VM-drama mot Uruguay på forhånd, hadde man fått kritikk for at det hadde vært for urealistisk.

Utskjelte Suarez med to mål. Mot nettopp England. I en kamp han nesten ikke rakk.

Nok en avgjørende involvering for Steven Gerrard - feil vei.

Sjokkerte engelskmenn som er på vei ut av VM.

Lagene bydde virkelig opp til dans torsdag kveld i et drama som vil gå ned i historiebøkene.

Og det er Gerrard mange snakker om etter kampen. Kapteinen kan nå se tilbake på to helt avgjørende feil i to helt avgjørende kamper for Liverpool og England de siste månedene.

GA TRØST: Luis Suarez trøstet Steven Gerrard etter kampen.

TV 2-kommentator Kasper Wikestad spår hard kritikk mot de engelske spillerne i fredagens aviser. Og han tror særlig det er Englands midtstoppere som vil få på pukkelen, ikke uheldige Steven Gerrard, som var nest sist på Suarez' vinnermål.

- Hvor er Gary Cahill og Phil Jagielka? Det er horribelt stopperspill! Alt Gerrard gjør er å tape en duell. Det kan skje alle.

Wikestad mener det er synd om det er Gerrard som får gjennomgå av de engelske tabloidene i morgen.

- Han kommer nok til å få høre det, det er det ingen tvil om. Og det er jo på en måte symptomatisk for hans 2014, etter at han snublet mot Chelsea og forærte gullet til Manchester City. Men han er jo bare uheldig. Han har det nok utrolig tungt akkurat nå. Dette var hans siste sjanse i internasjonal fotball, bedyrer Wikestad.

Han er umåtelig imponert av Luis Suarez, og er ikke overrasket i det hele tatt, til tross for at Liverpool-spissen har slitt med skadeproblemer i forkant av kampen.

- Han har vist det gjennom hele fjorårssesongen. Han er helt fantastisk. Ord blir overflødige. Alt er allerede sagt, sier Wikestad til Nettavisen.

- England er ikke bedre
Fotballekspert Kenneth Fredheim har fulgt engelsk fotball gjennom en årrekke. Han reagerer med skuffelse over torsdagens resultat.

- Hva skal man si, egentlig. Det er én spiller som rett og slett holder et høyere nivå enn de andre i avgjørende situasjoner. Og dette er så klassisk Luis Suarez, sier Fredheim til Nettavisen.

- England må stikke fingeren i jorda, de er ikke bedre. England er ikke blant verdens beste fotballnasjoner, mener TV-eksperten.

Han ble overrasket over måten England fremsto på etter at de hadde klart å skaffe 1-1-målet mot slutten av kampen.

- Plutselig ble de forsiktige, og jeg vet ikke hvorfor. Kanskje det er høye skuldre. Det var da England sto høyt og satte et press Uruguay så kjørt ut. Det var helt forunderlig, for de hadde hatt en periode på 20 minutter jeg synes de var gode. Jeg vet ikke hva som skjer, det var rett og slett rart og se på, sier Fredheim.

- Hva betyr det for Luis Suarez å score to mål mot nettopp England, der han er kraftig utskjelt fra tidligere?

- Han har vel gjenreist seg veldig i England med den fantastiske sesongen han hadde sist, men det er klart det må være veldig spesielt å nesten sende England ut av VM på denne måten. Det blir jo veldig, veldig spesielt, og det blir nok veldig spesielt å komme tilbake igjen også, sier Fredheim.

AVGJORDE: Luis Suarez viste nok en gang at han er  rimelig flink til å spille fotball.


- Nå kvesses knivene
TV2-kommentator Wikestad understreker imidlertid at det ikke er teoretisk umulig for England å avansere, men han mener sjansene er små.

For at det skal skje, må Italia vinne både mot Costa Rica og Uruguay, mens England må slå Costa Rica i siste kamp. Da vil tre lag stå med tre poeng, og målforskjellen vil eventuelt avgjøre.

Wikestad regner med at hele England nå forbereder seg på VM-exit og at morgendagens aviser vil bære tydelig preg av det.

- De har jo vært utrolig snille med England den siste tiden. Det virker som om de har stått på lagets side og støttet dem. Men nå tror jeg de kvesser knivene. I morgen blir det nok krigstyper, spår TV2-profilen.

- Trist, men ikke overraskende
Kenneth Fredheim tror ikke Suarez får noen dårlig mottakelse når han vender tilbake til balløya, og spår at engelske fans har forståelse for at man gjør sitt beste under et verdensmesterskap.

Fredheim hadde uansett håpet på en bedre VM-skjebne for engelskmennene.

- Jeg synes det er trist at de sannsynligvis er ute. Jeg kjenner jeg er skuffet på Englands vegne. Det er trist, men ikke overraskende, mener han.

P.S: England går videre dersom Italia slår Costa Rica og Uruguay - og England beseirer Costa Rica med nok mål til å få best målforskjell.

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere