*Nettavisen* Sport.

- Han har gitt meg livet tilbake

Foto: Ian Kington / AFP

Tottenham-spiss Emmanuel Adebayor (27) er manager Harry Redknapp evig takknemlig.

- Han har vist meg tillit og rett og slett gitt meg livet tilbake. For meg er det alltid spesielt å spille for managere som ham, sier Emmanuel Adebayor ifølge premierleague.com

- Han sier før hver kamp «Du vet hva du er god for. Bare nyt spillet. Hvis du kan score mål, gjør det, slå målgivende, kos deg. Fortsett å gjøre det du er god til», forteller spissen som er utleid fra Manchester City videre.

Permanent?
I kampen mot Aston Villa scoret han sitt fjerde og femte ligamål etter overgangen. Han har i tillegg fem målgivende pasninger og har i det hele tatt framstått som en lagspiller etter Tottenham-overgangen.

- Jeg har ikke noe press på meg om å score mange mål. Jeg må bare gjøre jobben min, og akkurat nå synes jeg at jeg gjør det veldig bra, fortsetter han.

Nå håper Harry Redknapp og Tottenham at Adebayor kan komme til London på permanent basis. Problemet er Adebayors lønnskrav. Han dediserer ifølge nettstedet en stor del av lønnen sin til veldedige forhold i Afrika, noe som gjør at han selv krever høy lønn.

- Vi spiller alle fotball for å tjene penger. Jeg er fra Afrika og må gi noe tilbake til mitt samfunn, sier han.

Nytt menneske
- Jeg bruker lønnen min til å hjelpe til og jeg kommer til å gjøre det ut hele min fotballkarriere, sier han.

Adebayor har tidligere fortalt at han ble et nytt menneske etter skuddene i Angola på vei til kvalikkamp med det togolesiske landslaget i januar 2010. Han uttalte den gang at han ikke ønsket å spille mer fotball, men noen måneder senere ga han beskjed om at han igjen var sulten på mer spill.

Han har havnet i unåde i City og har trolig ingen framtid hos de lyseblå. I fjor var han utleid til Real Madrid, der han noterte seg for fem nettkjenninger på 14 ligakamper. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag