*Nettavisen* Sport.

- Han har gjort en forbløffende jobb

Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS / NTB scanpix

Styreformannen innrømmer at Roberto Di Matteo ligger godt an til å fortsette som Chelsea-manager.

20.05.12 15:27

BAYERN - CHELSEA 1-1 - 3-4 e.str

MÜNCHEN (Nettavisen): For første gang siden klubben ble grunnlagt i 1905, kan Chelsea kalle seg Europas beste fotballag. Og den store helten – hvem andre enn Didier Drogba.

Les mer om kampen her.

Ivorianeren scoret målet som sikret ekstraomganger for engelskmennene, og senere gjorde han seg udødelig med straffescoringen som sikret gull i Champions League.

Det er kanskje ikke så rart at han fikk en stor klem av Chelsea-manager Roberto Di Matteo i minuttene etter den historiske triumfen.

Se høydepunktene fra finalen her!

HTML EMBED

Viktig
Kampen var nemlig spesielt viktig for Di Matteo, som tross strålende resultater er alt annet enn trygg i sjefsstolen. En seier i verdens gjeveste klubbturnering bør utvilsomt være et godt argument for å få fortsette også neste sesong.

Det store spørsmålet nå: Er Champions League-seier nok til at Chelsea-eier Roman Abramovitsj lar Di Matteo får fortsette som Chelsea-manager?

Nettavisen var til stede på pressekonferansen etter finalen, og der ble italieneren selvsagt spurt om han klarer å beholde jobben.

- Jeg tror jeg klarer å dra på ferie, for jeg trenger det desperat. Det jeg diskuterer med sjefen, tar vi ikke offentlig. Jeg er glad for rollen jeg har fått, og akseperer fremtiden, hva enn den måtte bringe, sa Di Matteo til Nettavisen og de andre fremmøtte på pressekonferansen.

Nektet å svare
- Du snakket med Roman Abramovitsj etter kampen. Kan du fortelle oss hva han fortalte deg?

- Han så glad ut, men det vi snakker om blir mellom oss. Det er uansett ikke viktig, jeg respekterer det klubben bestemmer, sa Di Matteo.

Søndag luftet imidlertid Chelseas styreformann Bruce Buck noen av klubbledelsens tanker om den midlertidige manageren.

- Robbie har gjort en forbløffende jobb. Han har satt spillerne i stand til å få tilbake selvtilliten, og han har fått dem til å prestere, uttalte Buck ifølge NTB.

- Vi har lagt managersnakket på is de siste seks til åtte ukene for å konsentrere oss om Barcelona, FA-cupen og Bayern München, men nå må vi sette oss ned og finne ut av det. Roberto er helt klart med i vurderingen. Han har gjort en stor jobb og må vurderes seriøst.

Buck la til at Di Matteo ikke må vente lenge på å finne ut om han tilbys kontrakt.

Perlehumør
Den fungerende Chelsea-manageren strålte selvsagt som en sol etter å ha sikret Chelsea det første gullet i Champions League noensinne. Sent lørdag kveld og oppsummerte Di Matteo finalen på denne måten:

- Da de scoret det første målet, hadde vi ikke mye tid igjen. Men spillerne har vist hjerte og lidenskap, og de har vært helt utrolige. Vi greide å utligne rett før slutt, og det var en god følelse inn i ekstraomgangene. Men jeg forsto ikke at vi kom til å vinne før Drogba scoret på den avgjørende straffen. Det er bingo i straffer, men jeg er glad for at vi vant.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: AP Photo/Martin Meissner / NTB scanpix

Chelsea var også i Champions League-finalen i 2008, men den gangen tapte de på straffesparkkonkurransen. Etter at Juan Mata bommet på det første straffesparket mot Bayern, kom selvsagt frykten for at historien ville gjenta seg.

- Jeg er veldig glad på spillernes vegne, de har jobbet så hardt for å vinne dette. For fire år siden var det veldig smertefullt for dem, men heldigvis havnet vi på andre siden denne gangen, konstaterte Di Matteo.

- Sesongens siste spark
Didier Drogba var også til stede på pressekonferansen, og ble overrakt prisen for finalens beste spiller.

- I Moskva var det veldig smertefullt for hele klubben. I dag klarte vi å forandre det. Det var en syk kamp, med sene mål og straffespark. Vi ga alt, og jeg vet ikke om vi orker å feste i kveld. Dette kostet krefter, sa Drogba.

Ivorianerens kontrakt med Chelsea går ut til sommeren, og Drogba var like sparsommelig som Di Matteo da han ble spurt om fremtiden.

- Tror du seiersmålet blir ditt siste spark for Chelsea?

- Det er helt sikkert det siste sparket i sesongen, poengterte Drogba til stor latter blant de fremmøtte journalistene.

- Hva skjer nå?

- Nå skal vi kose oss og ha det gøy, var alt han ville si.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: PATRIK STOLLARZ / AFP Photo / NTB scanpix

- Stor dag
Han ville ikke snakke om sine egne prestasjoner, men hyller heller lagarbeidet som ga Chelsea seieren.

- Dette er en stor dag for klubben, for fansen og spillerne. Jeg er bare veldig lykkelig, og det finnes ikke ord for å beskrive det jeg føler nå, sa Drogba.

Selv om det ble seier, måtte Chelsea og Di Matteo tåle kritikk for måten seieren kom på. Bayern Munchen hadde 35 skuddforsøk i løpet av finalen, Chelsea hadde ni. Tyskerne hadde også den langt største andelen av ballinnehavet.

Fikk kritikk
I pressesonen ble italieneren spurt om han likte fotballen Chelsea viste frem, og det falt i dårlig jord. Di Matteo valgte nemlig å avbryte intervjuet og gå sin vei. På pressekonferansen et kvarter senere ble han igjen konfrontert med kritikken.

- Jeg tror supportene bare er glade for at vi vant. Jeg forstår at folk har ulike meninger, men man skjønner nok at alle prøver å få det beste ut av det man har til rådighet, var alt han ville si om den saken.

Han ble også spurt om hvorfor det har gått så bra siden han tok over etter Andre Villas-Boas i mars.

- Fotballen er gal og vanskelig å spå, og ingen kunne ha spådd det som har skjedd de tre siste månedene. Å avslutte på denne måten er en utrolig prestasjon av laget, avsluttet Chelsea-sjefen.

Så gjenstår det å se hvor lenge han er akkurat det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag