*Nettavisen* Sport.

- Han har hatt en rivende utvikling

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Tromsøs nye midtbanekanon høster skryt etter nok en god kamp.

10.09.11 13:31

STABÆK - TROMSØ 2-4:

FORNEBU (Nettavisen): I bakgrunnen av de mer profilerte midtbanespillerne som Kara Mbodj og Ruben Yttergård Jensen, har Magnus Andersen vokst seg til en viktig spiller for Tromsø.

I fredagens 4-2-seier mot Stabæk var midtbanemannen høyt og lavt. Han scoret det første målet og hadde også målgivende pasning til det tredje målet til Tromsø.

Midtbanekollega Remi Johansen er imponert over hva Andersen får til.

- Han har hatt en rivende utvikling. Man så tidlig i vinter at han kunne bli en veldig viktig spiller, så har han tatt steg hele veien. Det han presterer, blant annet i dag, er veldig bra, sier Johansen til Nettavisen.

Kom fra førstedivisjon
Magnus Andersen ble hentet fra førstedivisjonsspill i Alta til Tromsø før denne sesongen. Sakte, men sikkert, har han spilt seg inn på førstelaget til Gutan.

25-åringen innrømmer selv at han har tatt steg som fotballspiller.

- Det har kommet seg betraktelig etter hvert. Jeg måtte tilpasse meg i starten, må syns jeg at jeg begynner å få sving på det. Så det er artig, sier Andersen til Nettavisen.

Han forteller at at det var en drøm som gikk i oppfyllelse da Tromsø meldte sin interesse.

- Ja, de fleste vil jo spille på det høyeste nivået. Det var stort når man fikk sjansen til det - spesielt for en nordnorsk klubb som Tromsø. Det har jeg alltid hatt lyst til, beretter midtbanemannen.

Får skryt av trenerne
Magnus Andersen gir mye av æren til Tromsø-trener Per Mathias Høgmo for den gode utviklingen.

- Han har hatt veldig mye å si. Han og Agnar (Christensen, assistenttrener, red. anm) sammen, har lært meg utrolig mye, uttaler midtbanespilleren.

Assistenttrener, Agnar Christensen, mener at Andersen nå holder godt tippeliganivå.

- Ja, han holder bra nivå nå. Det har vært litt opp og ned, men nå er han god, sier Christensen, og får støtte av hovedtrener Høgmo

- Magnus har tatt store steg. Han bidrar med mye målpoeng og har tilpasset seg Tippeligaen godt, sier Høgmo til Nettavisen.

Hardt skudd
Tromsø-treneren mener imidlertid at Andersen har mer å gå på.

- Han har mer inne. Men han har lyst til å bli god og det er en god egenskap, mener Høgmo.

Selv nevner Andersen kondisjonen, da Nettavisen lurer på hva hans største styrker som fotballspiller er.

- Jeg har god arbeidskapasitet, og holder god fart med ballen. I tillegg mener jeg at jeg har god pasningskvalitet. Jeg misser sjelden på pasninger, forklarer midtbanemannen.

I tillegg til disse egenskapene, går det gjetord om Andersens gode vrist-skudd.

- Han har en meget flott vrist og skyter hardt, bekreftet assistenttrener Agnar Christensen.

Også Remi Johansen, som scoret med et knallhardt langskudd mot Stabæk, innrømmer at Andersen har et godt skudd. Han vil imidlertid ikke slå fast at Andersen har Tromsøs beste skudd.

- Det får vi ta en diskusjon på, gliser Johansen.

- Vil være med helt inn
Tromsøs 4-2-seier mot Stabæk betyr at Tromsø har heng på Molde i gullkampen. Magnus Andersen mener Tromsø skal være med å kjempe om gullet.

- Denne kampen stod om å være med i toppen eller ikke for oss. Vi vant, så nå tror jeg vi er med helt inn, sier Andersen til Nettavisen etter kampen.

- Det var utrolig viktig å snu kampen. Det var en ubeskrivelig deilig følelse, legger mannen som scoret Tromsøs første mål til.

Andersen føler også at han selv spilte en godkjent kamp.

- Det ble mye løping i dag. Jeg fikk lagt ned mange meter og fikk også et mål, så jeg er fornøyd med innsatsen, forteller Tromsøs nye midtbanekanon.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.